Pentru ca imi place ciocolata iar cu capsunile sunt impreuna un gust divin, am pregatit un tortulet de ziua fiului meu.
Ingrediente:
Blat:
6oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
2 linguri cacao
10 linguri faina
1 praf de copt
Crema:
300 gr ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
Decor:
200 gr ciocolata
50 ml frisca
capsuni proaspete
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si continuam mixarea pan avem o bezea lucioasa si ferma.Adaugam albusurile si apoi incorporam prin amestecare usoara faina, cacaua si praful de copt. Blatul se coace intr-o tava dreptunghiulara.Dupa coacere si racire acesta se taie in 3 fasii egale pe latime.
Crema:
Ciocolata impreuna cu frisca se pun la incalzit pana se topeste ciocolata fara sa fiarba.Lasam la rece cel putin 4-5 ore.Se mixeaza bine si se umplu folie care se suparapun.Se imbraca tortul pe laterale cu crema.
Acoperim cu un strat de ciocolata topita si decoram cu capsuni mari si proaspete.
This paragraph should be hidden.