Tort cu nuca si ciocolata

Anul acesta de ziua mea am pregatit un tort cu doua feluri de blat cu nuca si crema de ciocolata.

Ingrediente:

Blat (tort egiptean)

6 albusuri

6 linguri zahar

2 linguri faina

150 gr nuca macinata

Blat din nuca

300 gr nuca

300 ml apa

6 oua

300 gr zahar

2 linguri cacao neagra,1 lingura faina

1 lingura esenta de rom

1 praf de copt

Crema:

500 ml frisca

400 gr ciocolata neagra

Decor:

Batoane de napolitana

200 gr ciocolata topita+3 linguri de frisca

decor  Dr Oetker

Mod de preparare:

Blat din nuca:

Intr-o cratita se pune 50 ml apa si zaharul care se pun pe foc pana s e caramelizeaza zaharul ajungand la o culoare usoe aurie. Cand zaharul este topit complet si auriu adaugam nuca si mai lasam sa fiarba  4-5 min.

Lasam compozitia sa se raceasca.Amestecam intr-un alt bol  galbenusurile de la cele 6 oua  cu cacaua si esenta de vanilie.Incorporam amestecul de galbenusuri in cel cu nuca fiarta si racita.Incorporam in acest amestec si faina impreuna cu praful de copt.

Albusurile batute spuma tare se incorporeaza amestecand usor. Am copt tortul intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm aprox. 60-65 min.

Dupa coacere vom avea un blat destul de greu si umed la interior.

Se lasa sa se raceasca aproapte de tot in forma si apoi de scoate. Facem manevre  cu mare grija deoarece se poate rupe foarte usor. Am taiat blatul pentru a obtine trei felii de blat.

Blat(tort egiptean)

Albusurile se bat spuma si apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana la topirea completa a zaharului.

Se incorporeaza nuca amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare fara a insista foarte mult

Pe hartia de copt am desenat trei cercuri de aceeasi marime cu cea atortului copt mai inainte. Se imparte compozitia in trei parti egale pe cele trei foi de copt.

Coacem fiecare foaie in parte  cam 20-25 min.

Crema:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pentru a se topi ciocolata insa fara sa fiarba . Dam la rece cel putin 5-6 ore dupa care mixam pana obtine o crema spumoasa.

Cu aceasta crema umplem tortul altarnand foile de blat. Acoperim usor si lateralele pentru a se lipi batoanele de napolitana. Deasupra turnam ciocolata topita si amestecata cu frisca. Am decorat cu flori de vafa de la Dr Oetker.


Please follow and like us:

Lasă un răspuns