Prajitura cu crema de branza si jeleu de visine

E o prajitura simpla,usor de facut iar colororistic arata bine.Gustul este placut si racoritor.

Ingrediente:

Blat:

6 oua

6 linguri apa

6 linguri zahar

2 linguri cacao

10 linguri faina

1 praf de copt

Crema:

600 gr branza dulce

200 gr zahar pudra

400 ml frisca

1 lingura esenta de vanilie

Jeleu:

300 ml sirop concentrat de visine(facut in casa)

700 ml apa

35 gr gelatina

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma inpreuna cu apa. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul.Adaugam la bezea si galbenusurile. Incorporam in bezea faina, cacaua si praful de copt.  Punem compozitia in tava de copt tapetata cu hartie de copt.Coacem 25-30 min la 180 grC. Scoatem din tava si lasam blatul la racit.

Dupa racire asezam blatul pe tava de servire.Punem un perete detasabil pe marimea blatului.

Crema:

Branza se mixeaza bine impreuna cu zaharul pana devine cremoasa.Adaugam frisca si mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam si esenta de vanilie pentru aroma.

Intindem crema uniform peste blat care dupa preferinta se poate si insiropa( eu am folosit un sirop dulce din apa,zahar si putina aroma de rom).Uniformizam perfect si mai ales avem grija sa nu existe nici cel mai mic spatiu intre peretele detasabil si crema,altfel se va scurge jeleul.

Dam prajitura la rece cel putin 4 ore.

Jeleu:

Siropul se pune intr-un vas.Adaugam apa.Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe baie de abur.Adaugam gelatina topita in amestecul de sirop cu apa.Deoarece siropul astefel diluat nu mai avea culoare intensa am adaugat si putin colorant rosu.

Se pune incet acest lichid peste crema .Se da din nou la frigider cel putin 3-4 ore sau pana jeleul este complet inchegat.

Indepartam peretele detasabil si se poate portiona,

Please follow and like us:

Lasă un răspuns