Sirop de soc fara fierbere

Pentru a face un sirop de soc de calitate avem nevoie de flori  de soc proaspat culese si deschise in totalitate.

Siropul de soc pe langa gustul foarte placut are si multe calitati benefice.

Florile de soc au proprietati diuretice, sudorifice,laxative,antiinflamatoare.

Ceaiul din flori de soc provoaca o transpiratie abundenta, ajutand la scaderea temperaturii; este recomandat contra tusei in afectiunile aparatului respirator: raceala, gripa, bronsita, ca si in constipatie.

Iata un mod de a prepara siropul de soc fara fierbere ,mod in care sunt pastrate cat mai intacte calitatile benefice ale acestuia.

Ingrediente:

50 flori de soc

5 l apa

5 kg zahar

zeama de la 4-5 lamai mari

Mod de preparare:

Florile culese se  spala bine sub jet de apa. Intr-un vas punem 5 l apa si adaugam florile cu sau fara crengute. Eu am lasat florile cu codite foarte scurte.Se lasa la macerat 24 de ore.

Dupa acest timp scurgem lichidul obtinut printr-o sita deasa. In acest lichid vom adauga zaharul si zeama de lamaie. Dupa 48 de ore timp in care lichidul sta din nou la frigider.

Strecuram din nou lichidul,eventual asezam un tifon in sita pentru a retine eventualele reziduuri din flori sau zeama de lamaie.Punem siropul asfel obtinut in sticle care se vor inchide ermetic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns