Am vazut flori de salcam gatite in multe feluri. Flori de salcam facute gogosele, pane sau clatite.Se mai faceun sirop foarte sanatos sau chiar dulceata din aceste flori.Ei, dar in prajitura de ce nu le-am putea folosi.Asa ca m-am gandit ca o prajitura cu crema de branza si un jeleu in care sa avem multe flori de salcam ar fi delicioasa si chiar a fost.
Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Crema:
300 gr branza dulce
200 gr smantana
200 gr unt
400 gr budinca de vanilie
150 gr zahar pudra
Jeleu:
1 cana fori de salcam curatate de pe codita
1 l apa
250 gr zahar
coaja de la 1 lamaie
30 gr gelatina
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit in totalitate.Adaugam si galbenusurile apoi incorporam faina si praful de copt. Coacem blatul intr-o tava dreptunghiulara. Dupa racire vom trece la asamblare.
Crema:
Budinca de vanilie se face din 400 ml lapte,4 linguri de zahar si un plic de budinca de vanilie.Dupa ce budinca este rece se mixeaza impreuna cu untul moale si branza dulce. Adaugam zaharu pudra si smantana.Pentru un plus de gust mai putem adauga putina coaja de lamaie rasa sau esenta de vanilie.
Blatul asezat pe platou si in jurul lui punem un perete detasabil este acoperit cu crema de branza si dat la rece cateva ore. Crema trebuie sa fie perfect lipita de peretii formei pentru a nu avea surptiza ca va curge jeleul in momentul in care il vom pune.
Jeleu:
Facem un sirop din apa si zahar. Adaugam coaja de lamaie.Eu am curatat coaja cu un curatitor pentru legume si apoi am taiat-o cubulete. Pana cand siropul se va raci complet se vor elibera si aromele din coaja. Gelatina hidratata si topita se adauga in siropul foarte rece.
Peste crema imprastiem florile de salcam iar apoi cu lingura punem jeleul peste prajitura. Crema fiind foarte rece jeleul va incepe sa se formeze foarte repede. Dam din nou la frigider prajitura cateva ore. Indepartam peretele detasabil si putem portiona prajitura.