Socata

Socata e una dintre bauturile racoritoare preferate. Cat dureaza florile  fac cat posibil socata proaspata ,fara a fierbe florile .

Florile de soc  contin pigmenti organici,tanin, aminoacizi,carotenoide,flavonoide, zahar,rutin,acid vibrunic,vitaminele A si B si o cantitate mare de vitamina C. De asemeni florile de soc au un usor efect laxativ,diuretic si au proprietati sudorifice.

Ingrediente:

20 flori de soc spalate si scurse bine

10 l de apa

2-3 lamai

1 kg de zahar

Mod de preparare:

Zaharul se pune in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam florile de soc spalate si scurse bine.Adaugam si  lamaile taiate felii. Eu folosesc o oala de inox cu capac sau se poate folosi un borcan de sticla.sunt necesare vase care se incalzesc usor la caldura soarelui si pastreaza cat mai mult caldura acumulata.  Lasam la soare cel putin 3 zile,dar se poate chiar pana la 5 zile. Mai amestecam din cand in cand . Inainte de a strecura socata mie imi place sa storc feliile de lamaie.Strecurata socata se pastreaza la rece in sticle inchise.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns