Baigli cu branza dulce

Ingrediente

pentru 4 sucituri

500 gr faina

250 gr unt sau margarina

2 linguri de smantana

3 galbenusuri

2 linguri de zahar

2-3 linguri de lapte caldut

25 gr drojdie


Umplutura:

1 kg branza dulce

300 gr zahar

3 albusuri

esenta de vanilie

200 gr merisoare sau stafide

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.

Faina se amesteca cu untul.Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.

Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.

Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .

Umplutura:

Branza se amesetca cu zahrul, ouale, aproma si merisoarele.

Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte starns.

Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.



Please follow and like us:

Lasă un răspuns