Dulceata de cirese cu menta

Dupa parerea mea, sustin, e doar parerea mea , dulceata de cirese nu este o dulceata care sa fie aromata. M-am gandit ca acum sa incerc sa o fac aromata,dar ma tot intrebam ce sa folosesc oare… lamaie, vanilie sau… menta. M-am  hotarat si am ramas la menta. Nu m-am inselat, combinatia este perfecta. Aroma de menta face dulceata   sa fie mai aromata si cu un gust proaspat si racoritor.

Eu pregatesc majoritatea dulceturilor in ultima vreme cu Gelfix . Folosesc acest produs pentru ma ajuta sa prepar dulceturi intr-un timp scurt si sunt bune, au si o culoare frumoasa, nu isi schimba culoarea nefiind fierte foarte mult.

Ingrediente:

3 kg cirese fara samburi

350 gr zahar/kg de fructe

3 plicuri Gelfix 3:1

8-10 crengute de menta

Mod de preparare:

Ciresele se spala bine, se curata de samburi si codite. Am cantarit fructele dupa curatare.

Se pun in  cratita la fiert impreuna cu 3/4 din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba adaugam si buchetetelul de menta si mai lasam  sa fiarba 5 min dupa care vom adauga si gelfix-ul amestecat cu restul de zahar.

Lasam pe foc inca 3-4 min dupa care dulceata poate si pusa in borcane si apoi la camara.

Please follow and like us:

1 thought on “Dulceata de cirese cu menta

Lasă un răspuns