Chec cu visine

Mie mi se pare a fi cel mai usor desert de pregatit. Nu necesita un talent aparte in bucatarie, deci eu zic ca il poate pregati oricine. Apoi este atat de variat ca retete , ingrediente, mod de preparare incat poate satisface orice gust.

Am facut de foarte multe ori chec, in diferite variante. Va arat de acesta data o varianta de chec cu visine. Insa sa stiti ca se pot inlocui visinele si cu alte fructe.

 Ingrediente:

5 oua

220 gr zahar

250 gr faina

15 gr cacao + 3 linguri apa

100 gr unt  topit

300 gr visine curatate de samburi

1 praf de copt

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, se adauga peste albusuri si amestecam usor pentru a se incorpora. Adaugam la final faina si praful de copt.  Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-o parte adaugam visinele iar in cealalta adaugam cacaua amestecata cu apa calduta.

In tava de copt  asezam hartie de copt dupa care punem alternativ pe lungimea tavii dungi din cele doua compozitii. Dam la cuptor  pentru 30 min la 180°C.

Dupa ce s-a copt si s-a racit se poate pudra cu zahar.

Spread the love
  • 7
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares
  •  
    8
    Shares
  • 7
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *