Checul, una dintre cele mai usoare prajituri de pregatit acasa. Cu sau fara fructe, simplu, cu cacao, ciocolata, nuci sau alune, ramane tot un desert apreciat de amatorii de dulciuri.
Acest chec, pufos si plin de fructe este unul dintre ultimele checuri pregatite.
Ingrediente pentru 1 chec:
5 oua
220 gr zahar
250 gr faina
300 gr cirese
100 gr unt
1 praf de copt
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma la care apoi adaugam zaharu si batem pana cand avem o spuma bine batuta si lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu untul topit apaoi se adauga peste albusuri.
Adaugam faina si praful de copt iar la urma ciresele care au fost curatate de samburi si scurse de zeama.
Punem compozitia in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Se coace timp de 30 min la 180 ºC.
Dupa ce checul s-a racit l-am acoperit cu ciocolata topita si cateva bombonele de decor.