Prajitura cu prune si bezea

Prune dulci si parfumate sunt din belsug. Putem sa le folosim la prepararea deserturilor  in multe feluri. De aceasta data m-am gandit la ceva usor de facut. O prajitura pufoasa cu multe prune la interior, iar desupra o spumoasa bezea.

Ingrediente:

200 gr unt

200 gr zahar pudra

4 oua

250 gr faina

1 lingurita praf de copt

1 plic zahar cu scortisoara

800 gr prune

6 albusuri

200 gr zahar tos

Mod de preparare:

Zaharul se mixeaza impreuna cu untul moale pana devine spumos.Se adauga ouale unul dupa altul mixand intre timp.

Adaugam praful de copt, zaharul cu scortisoara si faina, amestecand cu mixerul la viteza mica.

Turnam aluatul in tava de copt si asezam pe suprafata prunele taiate in jumatati si fara samburi.

Lasam la cuptor 60 min la 170°C.  Pregatim bezeaua din albusurile batute spuma impreuna cu zaharul tos. Cand prajitura este coapta, scoatem tava, intindem bezeaua desupra si dam din nou la cuptor pentru 5 min.



Please follow and like us:

Lasă un răspuns