Pasta din ardeiul rosu copt apoi pasat da mancarurilor o culoare frumoasa si un gust foarte bun. Imi place sa folosesc pentru a prepara pasta, ardeiul capia deoarece se coace usor, are miezul dulce si carnos.
Ingrediente:
8 kg de ardei capia rosu
100 gr sare
conservant (optional)
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe gratar sau pe o tabla pe flacara aragazului.
Dupa coacere se curata de coaja, cotorul cu semine. Atentie, nu este indicat sa ne scape seminte, deoarece acestea fermenteaza foarte repede.
Eu am pus ardeiul copt in blender si am adaugat apa rece in vas atat cat sa putem pasa si sa obtinem o pasta consistenta. Daca punem prea multa apa va trebui sa fierbem la final amestecul mai mult pana scapam de plusul de apa.
Punem la fiert pasta la care adaugam sare. Cantitatea de sare poate fi mai mare sau mai mica, dupa gustul gospodinei. Am fiert pasta aproximativ 30 min. Am adaugat conservantul ( asta e la alegere voastra- eu il folosesc pentru siguranta, deoarece camara mea nu e foarte racoroasa, doar iarna e frig in ea), dupa care am pus pasta in borcane pe care le-am inchis si apoi le-am sterilizat 40 min din momentul in care apa fierbe.