Chec cu mac si lamaie

 

Un chec foarte aromat, cu gust intens de lamaie .

Ingrediente:

200 gr unt

200 gr zahar

4 oua

200 gr faina

10 gr praf de copt

coaja rasa de la o lamaie

3 linguri de mac

Glazura:

120 gr zahar udra

25 ml zeama de lamaie

Sirop:

50 ml zeama de lamaie

40 gr zahar 

Mod de preparare:

 Mixam bine untul impreuna cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa. Incorporam  apoi pe rand ouale si la final macul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt si oua.

Reducem usor viteza mixerului la inceput si apoi mai crestem. Amestecul omogen se pune in tava sau forma aleasa. Eu am ales o forma de guguluf din silicon pe care am uns-o doar cu putin ulei.

Coacem checul in cuptorul incalzit  pentru 40 min.

Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam in forma cateva min sa se mai tempereze dupa care turnam siropul facut din zeama de lamaie si zahar incalzit 30 sec la microunde.

Lasam sa se absoarba tot siropul pana cand checul este rece.  Il scoatem din forma si apoi se glazureaza cu glazura din zahar cu zeama de lamaie. Am decorat checul cu putina coaja de lamaie si portocala rasa.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns