Un chec foarte aromat, cu gust intens de lamaie .
Ingrediente:
200 gr unt
200 gr zahar
4 oua
200 gr faina
10 gr praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de mac
Glazura:
120 gr zahar udra
25 ml zeama de lamaie
Sirop:
50 ml zeama de lamaie
40 gr zahar
Mod de preparare:
Mixam bine untul impreuna cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa. Incorporam apoi pe rand ouale si la final macul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt si oua.
Reducem usor viteza mixerului la inceput si apoi mai crestem. Amestecul omogen se pune in tava sau forma aleasa. Eu am ales o forma de guguluf din silicon pe care am uns-o doar cu putin ulei.
Coacem checul in cuptorul incalzit pentru 40 min.
Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam in forma cateva min sa se mai tempereze dupa care turnam siropul facut din zeama de lamaie si zahar incalzit 30 sec la microunde.
Lasam sa se absoarba tot siropul pana cand checul este rece. Il scoatem din forma si apoi se glazureaza cu glazura din zahar cu zeama de lamaie. Am decorat checul cu putina coaja de lamaie si portocala rasa.