Ciorba de praz

Ciorbele la care se adauga branza, smantana sau lapte nu sunt pe placul meu.Fiecare cu preferintele lui, ce sa-i faci… insa aceasta ciorba imi place chiar in mod deosebit.

Ingrediente:

2-3 fire de praz

500 gr carne de porc tocata cat mai marunt

200 gr branza topita

2-3 linguri ulei

sare si piper

bors sau sare de lamaie

verdeata

Mod de preparare:

Prazul se taie in felii subtiri. Carnea se poate toca la cutit foarte marunt, asa am procedat si eu sau se poate macina la masina.

Punem in vasul de gatit putin ulei si adaugam prazul pe care il lasam sa se caleasca pana se inmoaie bine dupa care adaugam carnea si o calim putin si pe ea. Adaugam aprox 2,5 l de apa, sare dupa gust si lasam sa fiarba pana cand este fiarta carnea.

Adaugam in ciorba branza topita si lasam sa dea in clocot pentru a se dizolva bine toata branza. Potrivim de sare si piper, adaugam putin bors dupa gust sau sare de lamaie. La final adaugam si verdeata tocata marunt.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns