Tort cu doua blaturi si crema de ciocolata

Pentru sarbatoarea trecerii dintre ani am ales un tort cu doua blaturi si crema de ciocolata. L-am decorat in aceeasi nuanta de culoare pe care am ales-o si pentru brad.

Ingrediente:

Blat de ciocolata:

6 oua

120 gr zahar

120 gr ciocolata amaruie

3 lnguri de faina

5 linguri cacao

1 praf de copt

Blatul galben:

6 oua

6 linguri apa

6 linguri zahar

10 linguri faina

1 praf de copt

Crema:

450 gr ciocolata neagra

450 ml frisca lichida

Glazura:

400 gr ciocolata alba

600 ml apa

640 gr zahar

400 ml frisca

40 gr gelatina

colorant albastru

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma la care se adauga zaharul si apoi galbenusurile.In bezea se toarna usor ciocolata topita dar nu fierbinte. Incorporam apoi faina amestecata cu cacaua cernuta si praful de copt.

Compozitia se coace intr-o forma cu diametrul de 22 cm .

Blat galben:

Albusurile se bat spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem de asemeni si acest blat tot in forma de 22 cm.

Se lasa la racit ambele blaturi.

Crema:

Ciocolata taiata marunt se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana cand ciocolataeste topita in totalitate si apoi se lasa la rece cateva ore.

Blaturile racite se taie in felii egal de groase. Blatul de ciocolata se taie in trei iar cel galben in 4 felii.

Crema de ciocolata se mixeaza bine pana cand devine spumoasa. Pentru asamblarea tortului se pune alternativ un blat galben, crema, un blat negru.

Dupa asamblare se lasa la rece tortul pentru cateva ore.

Pentru a pregati glazura punem apa sa fiarba cu zaharul, apoi adaugam frisca si apoi ciocolata alba. Cand e topita toata ciocolata se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine.

Adaugam apoi si gelatina dizolvata si topita si colorantul. Se strecoara glazura si apoi se toarna peste tort.Lasam sa se scurga plusul si se da din nou la rece.

Am decorat tortul doar cu numarul care semnifica anul 2019 si cateva stelute, modelate din pasta de zahar.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns