Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Prajitura cu blat dens de ciocolata, crema alba si pufoasa in care se simt bobitele de mac iar desupra un jeleu din sirop de visine este un desert cu care e placut sa te delectezi cand vrei cu adevarat ceva deosebit de bun.

Ingrediente:

Blat:

6 oua

120 gr zahar

120 gr ciocolata

4 linguri de faina

4 linguri de cacao

1 praf de copt

Crema:

200 ml lapte

100 gr mac

100 gr zahar tos

100 gr zahar pudra vanilat

30 gr gelatina

400 gr crema de branza

400 ml frisca

Jeleu de visine:

400 ml sirop

200 ml apa

30 gr gelatina

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma la care adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita iar apoi cacaua, faina si praful de copt.

Compozitia se intinde in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

In aproximativ 20 de min ar trebui sa fie coapta la 170°C.

Crema:

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si macul. Se racoreste apoi pentru a putea adauga gelatina hidratata si topita. Branza se amesteca cu frisca batuta la care se adauga laptele.

Jeleu de visine:

Siropul de visine( eu am folosit sirop facut de mine) l-am diluat putin deoarece era foarte gros si dulce. Am adaugat gelatina topita si se amesteca bine.

Pentru asamblarea prajiturii avem nevoie de peretele detasabil al tavii in care am copt blatul. Se acopera apoi blatul cu crema rece si avem grija sa nu ramana locuri libere langa peretele tavii deoarece vom avea surpriza sa se scurga jeleul.

Dam prajitura la rece 2-3 ore dupa care turnam deasupra incet jeleul rece.

Lasam din nou la rece prajitura pana cand jeleul este inchegat . Cu o lama subtire desprindem mai inainte prajitura de peretele tavii si abia apoi il inlaturam.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns