Rulada de biscuiti e una dintre prajiturile fara coacere si care contine biscuiti care imi place foarte mult.
Ingrediente:
500 gr biscuiti simpli
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
50 ml rom sau 2 linguri esenta de rom
1 cana lapte caldut ( cu aproximatie)
Crema:
200 gr unt
200 gr zahar pudra
100 gr nuca de cocos
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Biscuitii eu ii macin in robot pentru a fi macinati cat mai fin.
Se adauga cacaua si zaharul pudra. Amestecam aceste ingrediente si apoi adaugam esenta sau romul si treptata lapte caldut pana obtinem un amestec omogen , consistent cat sa putem intinde o foaie uniforma, bine intinsa si care sa nu fie moale.
Compozitia se intinde pe o folie alimentara. Eu intind putin pana la aplatizare cu mana sau cu o lingura, dupa care acopar cu o alta flolie si apoi intind cu sucitorul pana obtin o foaie cam de 0,5 cm. Se indreapta frumos marginile.
Crema obtinuta din mixarea untului cu zaharul la care adaugam esenta si nuca de cocos se intinde uniform peste foaia de biscuiti. Rulam cu ajutorul foliei, foarte strans, pentru a obtine o rulada frumoasa.
Presaram apoi pe folie 2-3 linguri de cocos si rulam rulada prin nuca pana se acopera bine. O impachetam in folie si lasam la rece cateva ore.