Placinta cu mere si scortisoara

Aceasta placinta cu mere se numara printre preferatele mele. Este putin mai mult de muncit la ea insa rezultatul final rasplateste toata munca.

Ingrediente:

1 kg de faina

250 gr unt

2 oua

100 gr zahar

25 gr drojdie proaspata

200 ml smantana

200 gr lapte

coaja rasa de le o lamaie

1 lingura scortisoara

1 lingura cacao

Umplutura

8-10 mere mari

200 gr zahar

3-4 linguri de amidon

Mod de preparare:

Merele curatate se dau pe razatoare, adaugam zaharul si amidonul.
Faina, untul si coaja de lamaie se amesteca bine.
Incorporam zaharul, smantana, laptele caldut, drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.
Framantam un aluat bine lucrat. Nu trebuie lasat la crescut.

Impartim aluatul in 4 bucati egale . Fiecare bucata de aluat o vom intinde foaie cat mai subtire posibil. Ungem foaia cu unt topit si apoi pudram cacaua amastecata cu scortisoara. Rulam apoi foarte strans.


Taiem ruloul in felii  de max 1 cm grosime pe care le asezam in tava de copt la mici distante una de alta.
Preasam apoi feliile pentru a le uni intre ele. Imbracam si peretele tavii de copt in rulouri de aluat.

Peste foaia formata din rulouri punem umplutura de mere in strat gros sa fie la acelasi nivel cu marginea. 

Pentru a-mi fi mai usor sa acopar umputura de mere am asezat pe o hartie de copt rulourile la dimensiunea tavii de copt pe care le-am presat pentru a se uni bine intre ele. am intors foaia peste mere, am desprin hartia de copt si a fost perfect.

Deasupra se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor.

Pentru ca aluatul este cu drojdie va creste frumos in cuptor. 

Se coace la 180°C pana cand este frumos rumenita.

Se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se scoate cu grija.







Please follow and like us:

Lasă un răspuns