Paine cu lapte sau Tangzhong milk breadaine

Este o paine foarte pufoasa, dulce, deosebita fata de painea clasica pe care am mai facut-o pana acum. Am urmat indicatiile unei retete chinezesti.

Imi place ca se feliaza foarte bine, nu se sfarama deloc.

Ingrediente si preparare:

40 gr faina se pune in 200 ml apa si se fierbe amesteand continuu pana se leaga. Se transfera int-un bol, se acopera si se lasa la rece 6 ore.

In bolul de framantat vom pune 580 gr faina, 30 gr zahar ( in reteta erau 60 gr, dar mie mi s-a parut prea mult) 12 gr sare, 12 gr drojdie uscata ( in reteta erau doar 10 gr ,dar pachetelul meu avea 12 gr,nu am vrut sa arunc), 10 gr lapte praf (nu stiu la ce ajuta, poate la gust sau sa fie mult mai alba painea) si se amesteca putin.

Apoi mai trebuie sa adaugam 260 ml lapte caldut la care adaugam un ou si amestecul de faina fiarta care a fost scos din timp in bucatarie ca sa nu fie prea rece.

Framantam pana se omogenizeaza bine toate ingredientele.

Mai adaugam la final 50 gr unt moale si mai framanatam pana se obtine un aluat bine lucrat si omogen.

Se lasa apoi acoperit sa creasca intre 45-60 min. Eu l-am lasat 60 min. Se imparte apoi in 6 parti din care modelam niste bile pe care le mai lasam 15 min.

Dupa cele 15 min se ia fiecare bila in parte si se intinde, se impatureste si apoi se intinde din nou in celalalt sens si se impatureste din nou.

Se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Tavile mele au fost putin cam mari doar pentru 3 bile, nu au crescut foarte inalte. Cand voi mai face voi folosi tavi mai mici.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung dupa preferinta cu albus batut cu putin lapte sau galbenus cu lapte, cum am facut eu.

Se coace la 180°C pentru 25 min.

Dupa ce sunt coapte se acopera cu un prosop si se lasa 10 min dupa care se scot din tava si se pun pe un fund de lemn pe care mai intai prunem un prosop de panza sau hartie pentru ca painea va transpira si se va umezi altfel. Acoperim painea din nou si o lasam sa se raceasca bine.

Se feliaza foarte bine , este foarte buna la gust , are gust dulce placut. Parerea mea este ca este perfecta pentru micul dejun.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns