Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Imi place ciocolata, deci se intelege ca si prajiturile cu ciocolata imi plac.

Cand vreau un desert bogat in ciocolata si nu am mult timp pentru preparare aleg sa fac aceasta prajitura pentru ca imediat ai amestecat ingredientele, o dai la cuptor si iti vezi de treaba. Cand este rece se feliaza si se trege la degustat. Simplu, usor, delicios, perfect…

Ingrediente:

10 oua
800 ml lapte
150 gr zahar
200 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
50 gr cacao
200 gr faina
 esenta de rom

Mod de preparare:

Untul si ciocolata taiate in bucati se pun intr-o cratita si se pun la topit si apoi se lasa sa se raceasca.

Galbenusurile se mixeaza impreuna pana devin o crema spumoasa la care se adauga laptele, faina, cacaua, esenta de rom si ciocolata racita.

Albusurile batute spuma se amesteca cu restul ingredientelor amestecand usor cu un tel pana cand se incorporeaza bine.

Am pus compozitia intr-o forma rotunda de tort si am dat la cuptor pentru 40 min la 190 °C.

Dupa coacere prajitura se lasa sa se raceasca in cuptorul inchis.

Am rasturnat apoi prajitura pentru a fi partea cremoasa deasupra.

Am decorat prajitura cu ciocolata topita si cu cateva floricele din napolitana.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns