In general am fost sceptica atunci cand a venit vorba de a face o prajitura buna si pufoasa fara a folosi macar cateva albusuri daca nu ouale intregi. Insa incet, incet am tot descoperit cateva retete foarte bune, care pot fi un desert foarte bun si pentru persoanele care tin post. Reteta acestei prajituri m-a incantat in mod deosebit.
Ingrediente:
600 gr faina
3 lingurite praf de copt
180 ml ulei
9 linguri cacao
800 ml lapte de cocos
600 gr zahar
zeama de la o lamaie
1 lingura esenta de vanilie
Crema:
800 ml lapte de cocos
3 plicuri budinca de lamaie
1 lingura esenta de lamaie
250 gr margarina pentru creme
300 gr zahar
Mod de preparare:
Ingredientele lichide: laptele se cocos, uleiul,zeama de lamaie se amesteca cu zaharul.
Faina, cacaua, praful de copt se amesteca si se adauga peste lichide si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
Amestecul se va imparti in trei parti egale pentru a coace separat trei foi.
Se foloseste aceeasi tava pentru a avea si aceeasi dimensiune.
Eu am folosit o tava de 35/38 cm.
Se tapeteaza cu hartie de copt si se intinde blatul uniform. Se coace la 180 C pentru 12- 15 min.
Scoatem cu grija din tava si lasam sa se raceasca dupa care vom indeparta hartia de copt cand montam prajitura.
Repetam operatiunea si cu restul foilor.
Crema:
Vom pune laptele cu praful de budinca si zaharul sa fiarba. Cand budinca este gata adaugam si esenta de lamaie si lasam sa se raceasca acoperita cu o folie alimentara ca sa nu faca pojghita.
Cand crema este rece mixam impreuna cu margarina moale pana cand vom avea o crema pufoasa.
Umplem foile si le suprapunem. Deasupra se poate pudra cu zahar cum am facut eu sau putem glazura dupa preferinta.