Rondele de somon la cuptor

Pe gratar, la cuptor alaturi de piure de cartofi sau alte legume somonul este unul din pestii preferati de toata lumea.

Somonul este unul din felurile de peste pe care eu le gatesc destul de des.

Pentru azi am ales ceva simplu, usor de pregatit, foarte gustos si cu aspect placut in farfurie.

Ingrediente:

6 rondele de somon

4-5 cartofi medii

sare, piper

1 lamaie

3- 4 linguri ulei de masline

1 legatura patrunjel verde

2 catei usturoi

1 pahar cu vin alb

Mod de preparare:

Feliile de peste se vor impacheta formand un rulou ( introducem capetele in interior pentru a obtine o felie plina, rotunda). Se leaga cu o sfoara de bucatarie pentru ca sa stea adunat frumos.

Cartofii curatati de coaja si spalati se vor felia subtire, de preferat pe razatoarea speciala.

Pregatim un dresing din putin ulei de masline, usturoiul pisat, patrujelul tocat marunt, sare, piper si zeama de lamaie.

In tava de copt vom pune 2-3 linguri ulei de masline si aranjam feliile de peste cu putin spatiu intre ele.

Punem peste peste o parte din dresing, asezam un start frumos din felii de cartofi peste care vom turna restul de dresing. Punem in tava si vinul.

Dam la cuptor pentru 40 min la 180º C.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns