Tort cu matcha si rodie

                                                                                                                                                                                                                               Stiam de pudra de ceai verde, matcha, insa am tot amanat sa o cumpar. Cineva imi spusese ca are un gust ciudat. Am fost plecata in vacanta de curand si am gasit intr-un magazin un preparat cu pudra de ceai matcha. Am cumparat un plic, l-am preparat si mi-a placut.

Intoarsa din vacanta am descoperit si ocazia de a pregati ceva cu CEAI MATCHA  si de a participa si la concursul organizat de VEGIS

Despre matcha se spune ca este cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroselor proprietati benefice asupra organismului.

Ce il face si mai special este ca acesta pudra contine de 137 de ori mai mult antioxidanti decat ceaiul verde obisnit.

De retinut ca matcha:

                 -reduce riscul bolilor cardiovasculare

                 -cu efect cunoscut in curele de slabire

                 -inlatura stresul, depresi si starile de anxietate

                – un bun detoxifiant.

M-am gandit sa preagatesc un tort cu doua creme diferite si bineinteles cu MATCHA

Ingrediente:

Blat:

2 oua

40 gr zahar tos

45 gr faina  

7 gr matcha

20 gr unt topit

                         

 

Mousse cu rodie:

10 gr gelatina

1/3 cana apa rece

250 gr mascarpone

100 gr zahar pudra

1 rodie ( doar seminte)

                                       

 

Mousse de matcha:

10 gr gelatina

100 ml lapte

100 ml fisca

10 gr matcha

1 ou

40 gr zahar

                                   

 

Glazura de matcha:

100 ml apa

10 gr gelatina

1 lingurita matcha

80 gr zahar

                                         

Mod de preparare:

Blat:

Forma de copt cu diametrul de 20 cm.

Faina se amesteca cu matcha.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si se amesteca usor iar apoi adaugam si untul topit si racit. Omogenizam compozitia  si o punem in forma de copt tapetata cu hartie de copt.

                               

Se coace blatul 15 min la 180ºC  dupa care se scoate si se lasa la racit.

Mousse cu rodie:

 Gelatina se pune in apa rece la hidratat. 

Curatam rodia cu grija pentru a pastra semintele intregi deoarece crema trebuie sa ramana alba.

Crema mascarpone se amesteca cu zaharul, adaugam gelatina hidratata  si semintele de rodie.

Blatul se aseaza pe platou, in jurul lui se fixeaza inelul detasabil si punem crema peste blat. Nivelam si dam la frigider 2-3 ore.

                                     

 

Mousse de matcha:

Laptele se amesteca cu pudra de matcha si se pune la incalzit. Oul se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele cald peste ou si punem din nou la bain marie amestecand continuu pana se ingoasa crema insa nu trebuie sa se gateasca oul. 

Cand este gata crema se amesteca si gelatina hidratata si se incorporeaza pentru a se topi in totalitate. Incorporam frisca batuta in crema cu matcha. Punem si aceasta crema peste cea cu rodie si dam din nou la rece 2-3 ore.

 

Glazura cu matcha:

Apa si zaharul se fierb pana obtinem un sirop consistent, amestecam pudra de matcha in sirop si lasam la racit. Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi se adauga in siropul rece. Turnam glazura peste crema der matcha si dam iar la rece 2-3 ore.

Inlaturam cercul si decoram tortul dupa preferinta. Eu am pus cateva capsuni pentru o pata de culoare.

                                   

                                   

                                   

                               

                              

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns