Chec cu portocale

Parfumul, aroma citricelor se potriveste cu prajiturile.

Cand coaja de portocale este rasa sau macinata se elibereaza si mai intens aroma deosebita.

Ingrediente:

250 gr unt

250 gr zahar

6 oua

280 gr faina

10 gr praf de copt

coaja de la 2-3 portocale

Sirop:

50 ml suc de portocala

50 gr zahar

Glazura:

200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Coaja portocalelor se spala bine si apoi se curata cu un curatitor de legume, pentru a lua doar partea portocalie fara parti albe.

Punem cojile si zaharul in robot si le macinam.

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul amestecat cu coaja de portocala pana se face spumos. Adaugam galbenusurile, apoi faina si praful de copt.

Se incorporeaza albusurile batute spuma.

Punem compozitia in forma de copt si se coace 45 min la foc mediu.

Se lasa sa se racoreasca in tava.

Zeama de portocala se pune pe foc impreuna cu zaharul si se lasa cat sa se topeasca zaharul apoi asa calda se toarna peste checul inca cald in forma. Se lasa sa se raceasca in forma dupa care se rastoarna.

Galzura de ciocolata se toarna deasupra sau daca vrem putem doar sa-l pudram doar cu zahar.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns