Pentru pretentiosi si pentru cei ocupati si au putin timp pentru gatit este ideala aceasta reteta. In aproximativ jumatate de ora se poate servi masa.
Ingrediente:
1 piept de gasca
sare si piper
300 gr ciuperci proaspete
1 lingura unt
50 ml vin alb sau roze
1-2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pieptul de gasca se cresteaza pe partea cu pielea fara a taia si carnea. Condimentam cu sare si piper si il punem in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste pe ambele parti pana formeaza o crusta.
Il transferam intr-o tava pentru cuptor, adaugam vinul si grasimea din tigaie si il dam 15 min la cuptor la foc mediu.
Scoatem carnea din tava, o lasam sa se odihneasca cateva minute.
Grasimea ramasa in tava o punem intr-o cratita, adaugam untul si ciupercile taiate pe care le vom sota. Adaugam sare si piper dupa gust. Mie imi place sa adaug peste ciuperci si putin usturoi tocat marunt chiar in ultimul minut de gatire.
Feliem pieptul de gasca, il aranjam pe farfurie si alaturi punem si ciupercutele sotate.