Langosi de paine

Nu sunt acei langosi pe care ii stim noi, adica cei prajiti in mult ulei cu branza sau smantana . Este un fel de placinta dintr-un aluat bun si pufos de paine la care adaugam un topping dupa gustul nostru sau cu ce avem prin frigider. Aceasta placinta va fi coapta in cuptor.

Reteta am gasit-o in cartea „FII BUCATAR LA TINE ACASA!” .

Ingrediente:

1 cartof mediu

300 ml din apa in care a fiert cartoful

500 gr faina

20 gr drojdie proaspata

sare

3 linguri ulei

Topping:

300 gr smantana grasa

1 lingurita sare

piper macinat

2 catei de usturoi

100 gr cascaval ras

1 ceapa

100 gr bacon

100 gr rulada vanatoreasca

1/2 ardei galben,1/2 ardei verde, 1/2 ardei rosu

Mod de preparare:

Cartoful curatat de coaja si taiat cuburi se fierbe in apa cu sare. Aproximam cam cata apa sa punem sau adaugam cand cartoful este fiert inca putina apa fierbinte cat sa ne ramana 300 ml dupa ce scurgem cartoful.

Cartoful fiert se scurge si se paseaza bine.

Lasam sa se racoreasca cartoful si apa.

Faina cernuta intr-un vas la care se adauga sarea, drojdia sfaramata, cartoful pasat si uleiul. Incepem sa framantam aluatul adaugand si apa de la cartof.

Aluatul rezultat va fi unul mai moale dar nelipicios. Lasam aluatul sa creasca 45-50 min in loc caldut si acoperit.

In timp ce aluatul dospeste vom pregati toppingul. Eu am pus ce aveam in frigider. Smantana se amesteca cu sare, piper, cascavalul ras si usturoiul pisat foarte bine.

Ardeii se taie cubulete sau asa am preferat eu, rulada de carne si baconul le-am taiat bastonase si ceapa julien.

Aluatul se intinde intr-o tava de 30/45 peste care intindem compozitia de smantana. Deasupra repartizam ardeii, ceapa si mezelul.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 35-40 min.

Langosi de paine
Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns