Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Undeva printr-un caiet vechi am gasit reteta. Uitasem de ea, am facut-o acum multi ani si apoi…

Am pregatit-o din nou si parca mi s-a parut si mai buna decat imi aminteam.

Ingrediente:

Blat:

6 oua

6 linguri de apa

50 gr nuca de cocos

1 lingurita praf de copt

6 linguri faina

Crema
6 galbenusuri

6 linguri zahar

300 ml lapte

30 gr de amidon

300 ml frisca lichida

Sirop:

1 ceasca cafea indulcita la care adaugam 1-2 linguri coniac sau rom

In plus:

100 gr biscuiti dulci

100 gr ciocolata

2-3 linguri frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile impreuna cu apa se bat spuma si apoi se adauga zaharul si continuam sa mixam bezeaua pana cand devine foarte lucioasa, semn ca s-a topit zaharul.

Incorporam amestecand usor faina impreuna cu praful de copt si nuca de cocos.

Se coace blatul 30 min intr-o tava patrata de 22/22 cm pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit se taie pe jumatate si vom avea doua foi patrate.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand se albesc si devin spumoase. Adaugam amidonul si laptele apoi turnam amestecul intr-o cratita si se pune la foc mic amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu o folie fixata pe suprafata cremei si dam la rece. Dupa ce crema s-a racit o mixam impreuna cu frisca lichida pana obtinem o crema spumoasa si aerata.

Pentru a monta prajitura vom pune peste prima foaie de blat 1/3 din cantitatea de crema dupa care vom aseza un strat de biscuiti insiropati.

Ciocolata topita si amestecata cu putina frisca se intinde in strat uniform peste biscuiti. Lasam prajitura la rece ca sa se raceasca ciocolata dupa care intindem o alta treime din crema peste care punem a doua foaie de blat si desupra ultima parte din crema. Decoram cu nuca de cocos si ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata.

Prajitura se lasa cateva ore la frigider inainte de a fi taiata.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns