Ca aperitiv aceasta rulada este deosebita. Apoi putem jongla putin cu ingredientele in functie de preferinte sau de ce avem la indemana. Ingredientele nu sunt in cantitate fixa pentru ca poate depinde de tava voastra sau de marimea ruladei pe care vrem sa o facem.
Ingrediente:
branza topita feliata
cascaval ras
6 oua fierte
1 cutie branza tartinabila
5-6 linguri maioneza
5 gr gelatina
verdeata tocata
1/4 diferiti ardei grasi colorati taiati cubulete mici
sare si piper
felii de sunca
Mod de preparare:
Pe o tava asezam hartie de copt pe care apoi o ungem cu putin ulei.
Asezam feliile de branza topita una langa alta pentru dimensiunea pe care o dorim pentru rulada. Dupa cum se vede in poza eu am folosit 12 felii asezate 4/3 randuri. Deasupra peste branza topita se pune un strat de cascaval ras nu foarte gros insa sa acopere bine branza.
Introducem tava la cuptor la 160°C pentru 6-8 min cat sa se topeasca cascavalul. Lasam sa se raceasca in tava.
Ouale fierte se curata de coaja apoi se separa albusul de galbenus.
Albusurile se taie cubulete marute la care se adauga verdeata aleasa( patrunjel, marar, coriandru) tocata, ardeii si crema tartinabila de branza.mai putem adauga sare daca este necesar si putin piper. Amestecul obtinut se intinde in strat uniform peste branza.
Peste acest strat de oua se aseaza felii de sunca.
Galbenusurile se trec prin sita pentru a fi foarte fine si se amesteca cu maioneza, gelatina hidratata in 2-3 linguri de apa si apoi condimentam dupa gust. Lasam amestecul 10 min in frigider sa se mai intareasca dupa care il intindem peste feliile de sunca.
Cu ajutorul hartiei de copt rulam usor si starngem bine. Infoliem rulada cu tot cu hartia de copt in folie alimentara si dam la frigider 5-6 ore cel putin.
Feliem doar in momentul servirii ,deoarece se inmoaie destul de repede branza de la suprafata.
Mi-a placut tare mult aceasta rulada insa cand o voi mai repeta voi incerca sa fac foaia de branza doar din cascaval topit sau poate cascaval feliat. Sper ca va fi mult mai rezistent la temperatura ambientala.