Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive.
Ingrediente:
Foi:
3 oua
10 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet
500 gr faina
120 gr nuca macinata
1 lingura zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Crema:
200 gr zahar
200 gr unt
75 gr amidon
300 ml lapte
1 lingura esenta de rom
1 praf de sare
Decor:
150 gr ciocolata
1 lingura ulei
50 gr nuca macinata
Mod de preparare:
Foi:
Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.
Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.
Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.
Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.
Crema:
Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.
Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.
Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.