Biscuiti cu crema de caise

Pentru sarbatori, pentru aniversari sau doar pentru zile obisnuite cand vrem sa obtinem un zambet si un „multumesc, sunt asa buni” biscuitii sunt usor si repede de facut. Se pot manca aproape imediat ce sunt gata. Se pot manca simpli sau umpluti cu dulceta, gem sau diferite creme. Pudrati cu zahar sau glazurati sunt pe gustul tuturor.

Ingrediente:

Aluat:

250 gr unt

200 zahar pudra

1 ou,

450 gr faina

1 plic praf de copt

Crema:

120 gr unt

200 gr zahar pudra

400 gr dulceata de caise

1 plic de crema pentru prajituri(cu unt) de lamaie Dr.Oetker

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, adaugam oul si apoi faina si praful de copt.

Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se da pentru o ora la frigider.

Aluatul rece se intinde in foaie de cel putin o,5 mm si se decupeaza cu forma dorita. Ei i-am taiat patrate de 6/6 cm si jumatate din ei i-am decupat si la mijloc cu un romb mic.

Biscuitii se pun pe o tava rece pe care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 8 min la 180°C.

Crema: Untul se mixeaza cu zaharul pana se face spuma. Adaugam praful de crema si mixam la viteza maxima 3 min si la final adauam dulceata de caise care mai inainte am pasat-o cu blenderul pentru a marunti bucatile de fruct.

Cu crema obtinuta umplem biscuitii, facand perechi dint-un biscuite plin si unul decupat deasupra.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns