Checul aperitiv il putem pregati pentru mese festive, pentru cand avem musafiri care nu vin la masa iar pentru a gusta ceva stand ore in sir la povesti este perfect. Mai putem pregati repede un chec aperitiv cand vrem sa scapam de prin frigider de resturi de friptura,mezeluri, branzeturi si cateva legume. Nu este o regula niciodata in ce adaugam in compozitie.
Ingrediente:
6 oua
200 gr smantana
200 gr faina
1 praf de copt
sare si piper
1 ardei gras rosu
3 oua fierte tari
2 bucati de friptura de porc
150 gr sunca de porc
200 gr telemea de vaca
Mod de preparare:
Bucatile de friptura rece si sunca le vom taia cubulete. Ouale fierte si curatate le taiem in bucati mici. Ardeii se taie si ei in cuburi cam de aceeasi dimensiune cu restul. Taiem si branza cuburi.
Ouale se mixeaza impreuna cu smantana, adaugam faina si praful de copt, sare si piper iar apoi incorporam restul ingredientelor.
Compozitia se pune in forma de chec in care am pus hartie de copt. Se coace 45 de minute la 180°C.
Se scoate din forma cand este copt si se lasa sa se raceasca iar apoi se poate felia.