Ingrediente:
500 gr ficatei proaspeti
300 gr ciuperci proaspete
4-5 catei de usturoi
150 gr iaurt
sare si piper
25 gr unt
50 ml ulei
Mod de preparare:
Ficateii se spala si se scurg de apa pe un prosop.
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ficateii. Acoperim cu un capac si prajim ficateii pe ambele parti,itorcand-i usor sa nu-i rupem.
Ciupercutele curatate si spalate se taie felii care apoi se vor sota in putin unt. Condimentamcu sare siv piper.
Cand ficateii sun gata prajiti se condimenteaza cu sare si piper.
Usturoiul se curata, se taie felii. Adaugam un praf de sare si o lingura de ulei si il vom pasa cu blenderul vertical. La final adaugam iaurtul si turnam amestecul in tigaia cu ficatii fierbinti. Acoperim vasul si luam de pe foc.
Servim ficateii alaturi de ciupercute impreuna cu o bucata de mamaliga cada.