Ficatei cu sos de iaurt cu usturoi si ciupercute

Ingrediente:

500 gr ficatei proaspeti

300 gr ciuperci proaspete

4-5 catei de usturoi

150 gr iaurt

sare si piper

25 gr unt

50 ml ulei

Mod de preparare:

Ficateii se spala si se scurg de apa pe un prosop.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ficateii. Acoperim cu un capac si prajim ficateii pe ambele parti,itorcand-i usor sa nu-i rupem.

Ciupercutele curatate si spalate se taie felii care apoi se vor sota in putin unt. Condimentamcu sare siv piper.

Cand ficateii sun gata prajiti se condimenteaza cu sare si piper.

Usturoiul se curata, se taie felii. Adaugam un praf de sare si o lingura de ulei si il vom pasa cu blenderul vertical. La final adaugam iaurtul si turnam amestecul in tigaia cu ficatii fierbinti. Acoperim vasul si luam de pe foc.

Servim ficateii alaturi de ciupercute impreuna cu o bucata de mamaliga cada.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns