Oua scotiene – Scotch eggs

Ouale scotiene sunt de fapt o renumita reteta de chiftele umplute cu oua fierte. Reteta de chiftele trebuie sa fie dintr-un amestec de carne de vitel cu porc, pentru a fi o carne suculenta , nu seaca. De asemeni compozitia nu va contine paine, cartof sau oua crude, aceasta trebuie sa fie asemanatoare compozitiei pentru carnati.

Ouale trebuie fierte moi, cat sa poata fi curatate cu atentie de coaja. Acum la mine veti vedea ca sunt tari, deoarece m-am luat cu alta treaba si am depasit binisor timpul de fierbere.

In general aceste chiftele se trec prin faina, ou si pesmet iar apoi se prajesc in ulei. Eu am ales sa le pun in tava si sa le coc in cuptor.

Ingrediente:

400 gr carne tocata in amestec de porc si vita

sare, piper, boia dulce, 2 catei de usturoi

6 oua de prepelita fierte

Mod de preparare:

Carnea tocata se condimenteaza dupa gust, omogenizam bine amestecul.

Modelam chiftele si in mijlocul lor introducem cate un ou.

Am asezat chiftelele in tava si apoi am dat tava la cuptor. Sunt gata cand sunt rumene.

Langa aceste chiftele merge sos remoulade sau tartar. Eu am ales insa un sos de marar iar pentru putina acreala am aruncat deasupra cateva boabe de rodie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns