Turta dulce de PASTI

Figurinele frumos colorate de turta dulce sunt perfecte si pentru sarbatoarea Pastelui. Bineinteles ca figurinele vor fi mielusei,iepurasi, puisori, floricele si oua.

Reteta de turta dulce am modificat-o putin, renuntand la aromele de scortisoara si restul ca fiind mai potrivite pentru iarna si le-am inlocuit cu multa coaja de portocale si lamai si am schimbat culoarea data de cacao cu cea de galben a turmenicului.

Ingrediente:

1 gk faina

350 gr zahar pudra

250 gr miere

300 gr unt

3 oua

2 lingurite bicarbonat de sodiu

coaja de la 2 lamai mari

coaja de la 2 portocale mari

1 lingurita turmenic

Royal Icing:

2 albusuri
350 gr zahar pudra
2 linguri amidon
1-2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare:

Punem untul la topit impreuna cu mierea. Cand untul este topit se adauga si zaharul in compozitia calda.

Lasam totul sa se racoreasca. Ouale batute putin sea adauga peste compozitia de unt si miere si adaugam de asemeni coaja rasa de la portocale si lamai. Amestecam turmenicul pana se omogenizeaza bine.

Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie si il adaugam la restul compozitiei. Turnam totul in vasul cu faina si framantam un aluat omogen.

Infoliem aluatul si il dam la rece cel putin 8-10 ore.
Pentru a obtine figurine cat mai perfecte aluatul trebuie sa fie foarte rece cand il intindem foi si il decupam, de asemeni si tava ar fi foarte bine sa fie rece. Coacem aprox 8-10 min, figurinele nu trebuie sa fie foarte tare coapte. Cand partea de tava este putin maronie, biscuitii sunt gata. Se scot de pe tava si se pastreaza pe suprafata dreapta pana la racire pentru a nu se curba.

Pentru pasta royal icing trebuie sa batem foarte bine albusurile, adaugam zaharul pudra trecut prin sita, apoi amidonul,zeama si esenta de lamaie.

Folosim culorile preferate si decoram figurinele noastre dupa pricepere si dorinta.

Se lasa pana se usuca decorul si apoi pot fi impachetate si daruite celor dragi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns