Batoane cu mac

Cum sa nu ne amintim cu drag mirosul de cornuri calde din copilarie. Moi, pufoase, lipicioase si cu multe seminte de mac deasupra- erau cornurile care le cumparam aproape in fiecare dimineata de la magazinul din apropiere. Imi placeau sa le mananc cu iaurt sau uneori taiate pe mijloc si unse cu putin unt si gem sau dulceata de fructe.

Sunt usor de facut si eu le fac destul de des pentru ca cele pe care acum le gasim in magazin nu sunt la fel.

Ingrediente: (din aceasta cantitate ies 8 batoane)

500 gr faina

15 gr drojdie proaspata

250 ml apa calduta

1/4 lingurita sare

50 gr zahar

80 ml ulei

Pentru uns:

1 lingurita faina

50 ml apa

seminte de mac

Pentru glazurat:

1 lingura zahar

50 ml apa

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu zaharul pentru a se lichefia. Intr-un bol incapator punem faina, sarea, adaugam uleiul, apa calduta si drojdia. Framantam manual sau cu robotul pana obtine un aluat omogen, care nu ramane lipcios pe vas sau maini.

Lasam vasul acoperit pana cand aluatul isi va dubla volumul.

Din aluatul obtinut si dupa timpul de dospire trecut vom portiona si modela opt batoane. Fiecare portie de aluat se intinde foaie dreptunghiulara cu lungimea de aprox. 25 cm cae apoi se va rula strans.

Batoanele astfel obtinute se aseaza in tava cu putina distanta intre ele, deoarece vor mai creste putin.

Dupa ce au crescut din nou, vom amesteca lingurita de faina cu apa si vom unge fiecare baton in parte. Presaram din belsug seminte de mac.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 min la foc mediu sau pana cand batoanele vor fi aurii.

Dupa ce le scoatem din cuptor se ung cu siropul cald din apa si zahar sau putem sa le glazuram cu miere.

Lasă un răspuns