Salau cu legume la cuptor

Salaul, acest peste delicat este apreciat in foarte multe zone ale lumii.

Salaul nu este un peste foarte complicat de gatit iar gurmanzii il considera cel mai fin peste de apa dulce.

De cele mai multe ori gatesc salaul intreg la cuptor, uneori cu legume sau nu.

De aceasta data am ales sa gatesc pestele intreg la cuptor alaturi de o garnitura de cartofi ,cateva bucatele de ardei gras rosu, rosii si ceapa verde.

Pestele eviscerat, spalat bine se condimenteaza cu sare si piper.

In vasul pentru cuptor punem putin ulei de masline, asezam pestele iar in interior mai inroducem 2-3 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin.  Cartofii curatati si taiati pe lungime, ardeii grasi taiati , rosii taiate in felii grosiere, ceapa verde se taie mare se amesteca intr-un vas cu sare, piper si cateva linguri de ulei apoi se aranjeaza langa pe peste.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aprox. 45 min la 200°C.

Se serveste cu sos de usturoi sau lamaie.

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns