Tort „Red Velvet”

Tortul „Red Velvet” sau „Catifea rosie”este o reteta americana de tort cu foi de blat umed colorat intens in rosu si cu o umplutura fina de branza.

 Ingrediente:

Blat:

100 gr unt

200 gr zahar

4 oua

200 ml lapte batut

250 gr faina

1 linguita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

1 lingura cacao

1 lingura otet

1 lingurita colorant rosu gel

Crema:

500 gr mascarpone sau crema fina de branza

500 ml frisca

100 gr zahar pudra

Decor:

fructe de padure proaspete sau ce preferinta aveti in decorare

Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos apoi se incorporeaza ouale pe rand si la final laptele batut. Adaugam bicarbonatul stins in otet.

Amestecarea laptelui batut cu untul va duce la un aspect mazarat dar nu va faceti probleme, totul va fi in regula dupa ce in copozitie adaugam amestecul uscat din faina, cacao si praful de copt. Ideal ar fi sa folositi o cacao deschisa la culoare. Eu avut doar cacao neagra in casa si blatul a iesit in loc de rosu intens aproape bordo.

 

Am impartit compozitia in doua si am copt 2 foi de 35/40 cm. Mie mi se par si cam subtiri folie de aceea data viitoare voi mai adauga inca jumatate din cantitati pentru a obtine foi putin mai groase. Foile se coc 10 mi la 170°C.

Am indepartat marginile si am impartit fiecare foaie in jumatate.

Crema:

Mixam crema de branza sau crema mascarpone cu zaharul pudra si frisca .

Cu ajutorul unui posh cu dui mare rotund spritam mici gramajoare de crema frumos ordonate incepand de pe margini spre interior. Se aseaza urmatoarea foaie si tot asa pana la final.

Se decoreaza dupa cum am spus dupa preferinta. Eu am ales sa decorez cu afine, zmeura si capsuni proaspete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?