Tort rapid de PASTI

Deoarece acum , inainte de Sarbatorile Pascale am avut putin timp la dispozitie pentru pregatiri singura varianta de a avea totusi si un tort a fost aceea de a folosi foi gata pregatite din comert. Am optat pentru  foi gata coapte . Pachetul cu 8 foi subtiri a fost perfect pentru pregatierea unui tort rapid. Am  folosit pentru crema un ganache de ciocolata neagra iar ca decor glazura din ciocolata alba colorata in verde, figurine din ciocolata si turta dulce.

Ingrediente: 

1 pachet de 8 foi gata coapte de la Dr. Oetker

500 gr ciocolata neagra 48% cacao

700 ml frisca

Decor:

300 gr ciocolata alba

200 ml frisca

figurine de ciocolata si turta dulce

Mod de preparare si asamblare:

 Crema Ganache: 

Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Cand ciocolata s-a topit se da la rece compozitia pentru a se intari. Dureaza 4-5 ore pana cand crema este perfecta. Se mixeaza apoi pana devine spumoasa.

Cu aceasta crema am umplut tortul, cantitatea rezultata a fost suficienta pentru a umple foile si a imbraca partile laterale pentru a fixa rulourile de napolitana. Deasupra am turnat ciocolata alba topita in frisca fierbinte la care am adaugat putin colorant gel verde.

Am aranjat decoratiunile si am dat tortul la frigider.

Lasă un răspuns