File de somon la cuptor

 

Somonul este un peste gras, bogat in Omega 3 si acizi grasi. Pielea acestui peste este grasa si bogata in Omega 3, de aceea este recomandat sa fie indepartata abia dupa gatirea pestelui.

Somonul este unul din pestii mei preferati pe care il gatesc destul de des.

Am gasit fileuri de somon proaspat foarte frumoase si am cumparat 2 bucati.

Ingrediente:

2 fileuri de somon

zeama de la 2 portocale mari

sare

piper roz boabe

crengute de rozmarin

1 ceasca de apa

Mod de preparare:

Pestele se spala si se aseaza in vasul de gatit. Condimentam cu sare, adaugam boabele de piper, crengutele de rozmarin si zeama de portocale la care mai adaugam 1 ceasca de apa.

Acoperim vasul cu capac si se lasa la cuptor la 170°C pana cand pestele este gatit.

Luam capacul pentru ultimele 10 min pentru ca pestele sa prinda crusta rumena.

 

Am pregatit ca si garnitura cartofi natur peste care am presarat doar marar tocat si i-am stropit cu putin unt topit.

Lasă un răspuns