Tort din TURTA DLUCE

Am gasit varianta de tort de turta dulce cautand o idee de tort . Nu era decat o poza. Deci nu stiu ce blat avea si nici compozitia cremei.

Am ales varianta mea.

Pentru ca pregateam figurine de turta dulce si aluat aveam o cantitate foarte mare am copt si foile pentru tort din aceeasi compozitie de biscuiti, pentru ca stiam ca se pastreaza foarte multe zile foarte bine si fragezi.

Diametrul foilor este de 20 cm si am copt 4 foi, pe care apoi le-am pastrat in punga de celofan pana cand am umplut tortul.

Retea pentru turta dulce o gasiti    AICI

Cum cantiatea de aluat framantata ies cam 2 kg de biscuiti veti putea coace si diferite forme de biscuiti pe care ii puteti manca pur si simplu sau ii puteti decora.

 Crema: 250 gr mascarpone

500 ml frisca lichida ( puteti folosi naturala la care adaugati 100 gr zahar pudra sau vegetala care este suficient de dulce)

Ingredientele reci din frigider se pun impreuna in bol si se mixeaza 3-4 min pentru a obtine crema suficient de spumoasa si ferma.

 Sirop: 100 gr zahar

300 ml apa

se fierbe pana cand se topeste zaharul. Punem siropul rece intr-un vas adanc (tava,cratita) in care sa putem scufunda usor foile de turta dulce. Nu tinem mai mult de 30 de sec foile in sirop( siropul trebue sa le cuprinda complet sau punem cu lingura si deasupra pentru a absorbi sirop pe ambele parti.

Umplem tortul cu crema mascarpone.

Eu am ales ca decor fructe proaspete(coacaze rosii si afine) si cate crengute mici de rozmarin). Tortul se poate decora dupa bunul plac.

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns