NEGRESA CU GEM

Pofta de ceva dulce? In cateva minute ajunge in tava si la cuptor.

O prajitura buna, pufoasa, aromata si sigur adorata de toti cei care o vor savura. Fiicei mele nu-i place sa faca prajturi, dar azi cand a gustat a zis ca chiar se gandeste serios sa invete si ea sa faca reteta aceasta.

Nimic mai simplu, cateva ingrediente si gata desertul.

Ingrediente:

600gr faina alba

4 oua

50 gr cacao

260 ml iaurt gras

200 ml ulei

200 gr zahar

1 praf de copt+ un varf lingurita bicarbonat de sodiu

2 linguri esenta de rom

300 gr dulceata ( eu am pus de prune)

Mod de preparare:

Ingredientele uscate : faina, cacaua, zaharu, praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol mare.

Adaugam  ouale, iaurtul, uleiul si le amestecam pana la omogenizare. Incorporam la final dulceata si esenta. Putem folosi ce dulceata ne place, eu am pus acum de prune insa vreau sa incerc si zmeura sau caise.

Compozitia se toarna in tava (25/25 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 °C pentru 45 min.

Prajitura mea a crescut foarte frumos. Am lasat-o neglazurata sau pudrata cu zahar insa daca preferati se poate glazura sau pudra cu zahar pudra.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns