Pofta de ceva dulce? In cateva minute ajunge in tava si la cuptor.
O prajitura buna, pufoasa, aromata si sigur adorata de toti cei care o vor savura. Fiicei mele nu-i place sa faca prajturi, dar azi cand a gustat a zis ca chiar se gandeste serios sa invete si ea sa faca reteta aceasta.
Nimic mai simplu, cateva ingrediente si gata desertul.
Ingrediente:
600gr faina alba
4 oua
50 gr cacao
260 ml iaurt gras
200 ml ulei
200 gr zahar
1 praf de copt+ un varf lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri esenta de rom
300 gr dulceata ( eu am pus de prune)
Mod de preparare:
Ingredientele uscate : faina, cacaua, zaharu, praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol mare.
Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si le amestecam pana la omogenizare. Incorporam la final dulceata si esenta. Putem folosi ce dulceata ne place, eu am pus acum de prune insa vreau sa incerc si zmeura sau caise.
Compozitia se toarna in tava (25/25 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 °C pentru 45 min.
Prajitura mea a crescut foarte frumos. Am lasat-o neglazurata sau pudrata cu zahar insa daca preferati se poate glazura sau pudra cu zahar pudra.