Blog

Tort cu crema de ciocolata

Pentru ca imi place ciocolata iar cu capsunile sunt impreuna un gust divin, am pregatit un tortulet de ziua fiului meu. Ingrediente: Blat: 6oua 6 linguri apa 6 linguri zahar 2 linguri cacao 10 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 gr ciocolata neagra 400 ml frisca lichida Decor: 200 gr ciocolata 50 ml

Read More

Lichior de trandafiri

    Am gasit cateva retete deosebite care contin lichior de trandafiri. Cum sa le pregatesc daca nu am sus numitul lichior. Cum altfel decat sa pun mana sa fac bautura in cauza. Trandafiri culesi am(pentru altceva) dar voi culege altii. Ingrediente: 250 gr petale de trandafiri 2 1/2 cesti de zahar 1 ceasca apa

Read More

Prajitura cu branza dulce si cirese

  Ingrediente: 5 oua 200 gr zahar 250 gr faina 2 linguri cacao 1 praf de copt 100 gr unt topit Umplutura de branza: 400 gr branza dulce de vaci 6 linguri zahar 50 gr amidon 1 lingura smanatana 3 oua 100 gr ciocolata alba razuita 300 gr cirese fara samburi Mod de preparare: Albusurile

Read More

Dulceata de visine

Si aceasta dulceata este din categoria dulceturilor pregatite cu  Gelfix  . Este un produs de calitate, eu il apreciez mult si ma ajuta sa pregatesc dulceturile dorite intr-un timp foarte scurt. Ingrediente: 3 kg de visine fara samburi 350 gr zahar/kg de fructe 3 plicuri gelfix 3:1 Mod de preparare: Visinele spalate se curata de codita si

Read More

Chec cu cirese

Checul, una dintre cele mai usoare prajituri de pregatit acasa. Cu sau fara fructe, simplu, cu cacao, ciocolata, nuci sau alune, ramane tot un desert apreciat de amatorii de dulciuri. Acest chec, pufos si plin de fructe este unul dintre ultimele checuri pregatite. Ingrediente pentru 1 chec: 5 oua 220 gr zahar 250 gr faina

Read More

Dulceata de salcam

Cand am fost copii cred ca toti am mancat flori de salcam proaspat culese. Sunt dulci, parfumate dar si foarte sanatoase. Florile de salcam au capacitatea de a calma starile nevrotice si de asemeni au un efect benefic asupra stomacului in cazul gastritei. Ingrediente: 300 gr flori de salcam 300 gr zahar 500 ml apa

Read More

Chec cu visine

Mie mi se pare a fi cel mai usor desert de pregatit. Nu necesita un talent aparte in bucatarie, deci eu zic ca il poate pregati oricine. Apoi este atat de variat ca retete , ingrediente, mod de preparare incat poate satisface orice gust. Am facut de foarte multe ori chec, in diferite variante. Va

Read More

Dulceata de cirese cu menta

Dupa parerea mea, sustin, e doar parerea mea , dulceata de cirese nu este o dulceata care sa fie aromata. M-am gandit ca acum sa incerc sa o fac aromata,dar ma tot intrebam ce sa folosesc oare… lamaie, vanilie sau… menta. M-am  hotarat si am ramas la menta. Nu m-am inselat, combinatia este perfecta. Aroma

Read More

Dulceata de trandafiri

    ROSA DAMASCHENA sau Trandafirul de Damasc este cea mai potrivita varietate de trandafir cautata pentru dulceata. Succesul se datoreaza parfumului intens si infloririi abundente. Trandafirii de dulceata au in componenta petalelor: multiminerale, multivitamine, antioxidanti, avand efecte benefice asupra sistemului nervos central si aparatului digestiv. Din petalele de trandafiri se pot face: dulceata, sirop,

Read More

Tort “LADITA CU CAPSUNI “

  Pot sa recunosc ca ideea nu este a mea. Am vazut intr-o zi   pe facebook un tort asemanator. Mi-a placut cum arata, mi-a placut ideea unui dipolomat mai altfel. Am salvat poza, cu gandul ca atunci cand se vor coace capsunile la noi in gradina sigur il voi face. Ei, uite ca chiar am

Read More

Baigli cu branza dulce

Ingrediente pentru 4 sucituri 500 gr faina 250 gr unt sau margarina 2 linguri de smantana 3 galbenusuri 2 linguri de zahar 2-3 linguri de lapte caldut 25 gr drojdie Umplutura: 1 kg branza dulce 300 gr zahar 3 albusuri esenta de vanilie 200 gr merisoare sau stafide Mod de preparare: Drojdia se amesteca cu

Read More