Blog

Tort cu crema de ciocolata

Pentru ca imi place ciocolata iar cu capsunile sunt impreuna un gust divin, am pregatit un tortulet de ziua fiului meu. Ingrediente: Blat: 6oua 6 linguri apa 6 linguri zahar 2 linguri cacao 10 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 gr ciocolata neagra 400 ml frisca lichida Decor: 200 gr ciocolata 50 ml

Read More

Cozonaci imbatati – umpluti cu nuca

    I-am vazut pregatiti de foarte multe gospodine si m-a incantat ideea.  Am cautat reteta, am gasit-o pe undeva pe net, nu mai stiu pe unde, deci nu ma blamati ca nu precizez sursa exacta, am omis sa scriu si asta in caietul meu de retete. Am ezitat o vreme sa-i fac, deoarece acesti

Read More

Flaugnarde cu gutui

Am gasit la Simona Callas reteta acestui desert cu gutui. M-a incantat in mod deosebit si cum acum gasim gutui in toate pietele, asta daca nu detinem noi in curte vreunul, am ales sa prepar prajitura desert cu gutui. O asociere perfecta intre gustul dulce al prajiturii cu cel acrisor al gutuilor.   Ingrediente: 6 oua 250

Read More

Pui intreg la cuptor

  Pentru un pranz sau o cina copioasa puiul la cuptor cu garnitura de cartofi si o salata de cruditati sau dupa peferinta o alta salata sau chiar muraturi, este usor de pregatit . Dureaza putin curatarea si condimentarea puiului, cateva minute pentru cartofi si restul este rezolvat de cuptor. Ingrediente: 1 pui de 1,600

Read More

Castraveti dulci acrisori

    Ingrediente: 3 kg castraveciori 1,5 l apa 150 ml otet 7 linguri zahar 1 lingura boabe de piper 1 lingura boabe de mustar marar uscat, cimbru uscat, foi de dafin 2 linguri sare 1 morcov 1 ceapa alba Mod de preparare: Intr-o oala mai incapatoare punem apa impreuna cu toate condimentele la fiert.

Read More

Pasta din ardei capia

Pasta din ardeiul rosu copt apoi pasat da mancarurilor o culoare frumoasa si un gust foarte bun. Imi place sa folosesc pentru a prepara pasta, ardeiul capia deoarece se coace usor, are miezul dulce si carnos. Ingrediente: 8 kg de ardei capia rosu 100 gr sare conservant  (optional) Mod de preparare: Ardeii se coc pe

Read More

Chec din albusuri cu nuca

Un plus de albusuri uneori ne da bataie de cap. La ce le putem folosi? Bezele, macarons, pavlova …ei, toate sunt bunatati dar avem nevoie de timp, chiar mult. Cand nu ai timp prea mult, a pregati rapid un chec e solutia ideala. Ingrediente: 6 albusuri 180 gr zahar 4 linguri faina 200 gr nuca

Read More

Prajitura cu prune si bezea

Prune dulci si parfumate sunt din belsug. Putem sa le folosim la prepararea deserturilor  in multe feluri. De aceasta data m-am gandit la ceva usor de facut. O prajitura pufoasa cu multe prune la interior, iar desupra o spumoasa bezea. Ingrediente: 200 gr unt 200 gr zahar pudra 4 oua 250 gr faina 1 lingurita

Read More

Nectar de caise

Nectarul, o bautura obtinuta din pulpa fructelor coapte si zemoase. Azi am ales caise pentru prepararea nectarului. Ingrediente: 5 kg de caise 1,5 kg zahar tos 2,5 l apa Mod de preparare: Caisele se curata de coaja si samburi. Eu am trecut caisesele 30 sec prin apa clocotita pentru a le curata mai usor. Pasam

Read More