Blog

Tort cu crema de ciocolata

Pentru ca imi place ciocolata iar cu capsunile sunt impreuna un gust divin, am pregatit un tortulet de ziua fiului meu. Ingrediente: Blat: 6oua 6 linguri apa 6 linguri zahar 2 linguri cacao 10 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 gr ciocolata neagra 400 ml frisca lichida Decor: 200 gr ciocolata 50 ml

Read More

NEGRESA CU GEM

Pofta de ceva dulce? In cateva minute ajunge in tava si la cuptor. O prajitura buna, pufoasa, aromata si sigur adorata de toti cei care o vor savura. Fiicei mele nu-i place sa faca prajturi, dar azi cand a gustat a zis ca chiar se gandeste serios sa invete si ea sa faca reteta aceasta.

Read More

Tort din TURTA DLUCE

Am gasit varianta de tort de turta dulce cautand o idee de tort . Nu era decat o poza. Deci nu stiu ce blat avea si nici compozitia cremei. Am ales varianta mea. Pentru ca pregateam figurine de turta dulce si aluat aveam o cantitate foarte mare am copt si foile pentru tort din aceeasi

Read More

Tort „RED VELVET” fara cacao

Am mai facut acest tort iar in compozitia blatului am folosit cacao, asa cum cere reteta. Mi-au iesit niste blaturi de un rosu foarte inchis, poate ca am avut o cacao  cam neagra, pe care a folosit-o. Mi-am zis sa incerc si fara cacao- pe care am inlocuit-o cu amidon. Foile nu au acel rosu

Read More

File de somon la cuptor

  Somonul este un peste gras, bogat in Omega 3 si acizi grasi. Pielea acestui peste este grasa si bogata in Omega 3, de aceea este recomandat sa fie indepartata abia dupa gatirea pestelui. Somonul este unul din pestii mei preferati pe care il gatesc destul de des. Am gasit fileuri de somon proaspat foarte

Read More

CHURROS

  Curros- reteta la origini din china si imprumutata de exploratorii portughezi. Nu a fost aflat adevaratul secret al chinezilor in modelarea acestor gogosi , europenii au folosit un posh cu dui stelat si astefel aceste gogosi turnate direct in baia de ulei capat o forma de bagheta zimtata. Este o reteta foarte saraca, deoarece

Read More

Tort rapid de PASTI

Deoarece acum , inainte de Sarbatorile Pascale am avut putin timp la dispozitie pentru pregatiri singura varianta de a avea totusi si un tort a fost aceea de a folosi foi gata pregatite din comert. Am optat pentru  foi gata coapte . Pachetul cu 8 foi subtiri a fost perfect pentru pregatierea unui tort rapid.

Read More

Turta dulce de PASTI

Figurinele frumos colorate de turta dulce sunt perfecte si pentru sarbatoarea Pastelui. Bineinteles ca figurinele vor fi mielusei,iepurasi, puisori, floricele si oua. Reteta de turta dulce am modificat-o putin, renuntand la aromele de scortisoara si restul ca fiind mai potrivite pentru iarna si le-am inlocuit cu multa coaja de portocale si lamai si am schimbat

Read More

Tort „Red Velvet”

Tortul „Red Velvet” sau „Catifea rosie”este o reteta americana de tort cu foi de blat umed colorat intens in rosu si cu o umplutura fina de branza.  Ingrediente: Blat: 100 gr unt 200 gr zahar 4 oua 200 ml lapte batut 250 gr faina 1 linguita praf de copt 1 lingurita bicarbonat 1 lingura cacao

Read More