Pentru sarbatoarea trecerii dintre ani am ales un tort cu doua blaturi si crema de ciocolata. L-am decorat in aceeasi nuanta de culoare pe care am ales-o si pentru brad. Ingrediente: Blat de ciocolata: 6 oua 120 gr zahar 120 gr ciocolata amaruie 3 lnguri de faina 5 linguri cacao 1 praf de copt Blatul
Blog
Pentru ca imi place ciocolata iar cu capsunile sunt impreuna un gust divin, am pregatit un tortulet de ziua fiului meu. Ingrediente: Blat: 6oua 6 linguri apa 6 linguri zahar 2 linguri cacao 10 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 gr ciocolata neagra 400 ml frisca lichida Decor: 200 gr ciocolata 50 ml
Pofta de ceva dulce? In cateva minute ajunge in tava si la cuptor. O prajitura buna, pufoasa, aromata si sigur adorata de toti cei care o vor savura. Fiicei mele nu-i place sa faca prajturi, dar azi cand a gustat a zis ca chiar se gandeste serios sa invete si ea sa faca reteta aceasta.
Pentru ca veti gasi reteta foarte usor va propun sa aflam cate ceva din istoria acestui biscuite. Cea mai veche reteta de turta dulce este gasita la vechii greci si egipteni. Ei foloseau turta dulce la ceremonii. In Europa a aparut destul de tarziu, in sec.XI cand au inceput sa fie aduse si condimentele din
Am gasit varianta de tort de turta dulce cautand o idee de tort . Nu era decat o poza. Deci nu stiu ce blat avea si nici compozitia cremei. Am ales varianta mea. Pentru ca pregateam figurine de turta dulce si aluat aveam o cantitate foarte mare am copt si foile pentru tort din aceeasi
Ingrediente: 1 kg piept de porc 150 ml suc de rosii 250ml supa 100 ml sos de soia 40 ml otet de orez 70 gr zahar brun 20 gr miere de albine 1 lingurita pudra de turmenic 1 lingurita ghimbir 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita scortisoara sare si piper 1 lingura amidon
Am mai facut acest tort iar in compozitia blatului am folosit cacao, asa cum cere reteta. Mi-au iesit niste blaturi de un rosu foarte inchis, poate ca am avut o cacao cam neagra, pe care a folosit-o. Mi-am zis sa incerc si fara cacao- pe care am inlocuit-o cu amidon. Foile nu au acel rosu
Somonul este un peste gras, bogat in Omega 3 si acizi grasi. Pielea acestui peste este grasa si bogata in Omega 3, de aceea este recomandat sa fie indepartata abia dupa gatirea pestelui. Somonul este unul din pestii mei preferati pe care il gatesc destul de des. Am gasit fileuri de somon proaspat foarte
Curros- reteta la origini din china si imprumutata de exploratorii portughezi. Nu a fost aflat adevaratul secret al chinezilor in modelarea acestor gogosi , europenii au folosit un posh cu dui stelat si astefel aceste gogosi turnate direct in baia de ulei capat o forma de bagheta zimtata. Este o reteta foarte saraca, deoarece
Deoarece acum , inainte de Sarbatorile Pascale am avut putin timp la dispozitie pentru pregatiri singura varianta de a avea totusi si un tort a fost aceea de a folosi foi gata pregatite din comert. Am optat pentru foi gata coapte . Pachetul cu 8 foi subtiri a fost perfect pentru pregatierea unui tort rapid.
Figurinele frumos colorate de turta dulce sunt perfecte si pentru sarbatoarea Pastelui. Bineinteles ca figurinele vor fi mielusei,iepurasi, puisori, floricele si oua. Reteta de turta dulce am modificat-o putin, renuntand la aromele de scortisoara si restul ca fiind mai potrivite pentru iarna si le-am inlocuit cu multa coaja de portocale si lamai si am schimbat
Tortul „Red Velvet” sau „Catifea rosie”este o reteta americana de tort cu foi de blat umed colorat intens in rosu si cu o umplutura fina de branza. Ingrediente: Blat: 100 gr unt 200 gr zahar 4 oua 200 ml lapte batut 250 gr faina 1 linguita praf de copt 1 lingurita bicarbonat 1 lingura cacao