Blog

Castraveti dulci acrisori

    Ingrediente: 3 kg castraveciori 1,5 l apa 150 ml otet 7 linguri zahar 1 lingura boabe de piper 1 lingura boabe de mustar marar uscat, cimbru uscat, foi de dafin 2 linguri sare 1 morcov 1 ceapa alba Mod de preparare: Intr-o oala mai incapatoare punem apa impreuna cu toate condimentele la fiert.

Read More

Pasta din ardei capia

Pasta din ardeiul rosu copt apoi pasat da mancarurilor o culoare frumoasa si un gust foarte bun. Imi place sa folosesc pentru a prepara pasta, ardeiul capia deoarece se coace usor, are miezul dulce si carnos. Ingrediente: 8 kg de ardei capia rosu 100 gr sare conservant  (optional) Mod de preparare: Ardeii se coc pe

Read More

Chec din albusuri cu nuca

Un plus de albusuri uneori ne da bataie de cap. La ce le putem folosi? Bezele, macarons, pavlova …ei, toate sunt bunatati dar avem nevoie de timp, chiar mult. Cand nu ai timp prea mult, a pregati rapid un chec e solutia ideala. Ingrediente: 6 albusuri 180 gr zahar 4 linguri faina 200 gr nuca

Read More

Prajitura cu prune si bezea

Prune dulci si parfumate sunt din belsug. Putem sa le folosim la prepararea deserturilor  in multe feluri. De aceasta data m-am gandit la ceva usor de facut. O prajitura pufoasa cu multe prune la interior, iar desupra o spumoasa bezea. Ingrediente: 200 gr unt 200 gr zahar pudra 4 oua 250 gr faina 1 lingurita

Read More

Nectar de caise

Nectarul, o bautura obtinuta din pulpa fructelor coapte si zemoase. Azi am ales caise pentru prepararea nectarului. Ingrediente: 5 kg de caise 1,5 kg zahar tos 2,5 l apa Mod de preparare: Caisele se curata de coaja si samburi. Eu am trecut caisesele 30 sec prin apa clocotita pentru a le curata mai usor. Pasam

Read More

Lichior de trandafiri

    Am gasit cateva retete deosebite care contin lichior de trandafiri. Cum sa le pregatesc daca nu am sus numitul lichior. Cum altfel decat sa pun mana sa fac bautura in cauza. Trandafiri culesi am(pentru altceva) dar voi culege altii. Ingrediente: 250 gr petale de trandafiri 2 1/2 cesti de zahar 1 ceasca apa

Read More

Prajitura cu branza dulce si cirese

  Ingrediente: 5 oua 200 gr zahar 250 gr faina 2 linguri cacao 1 praf de copt 100 gr unt topit Umplutura de branza: 400 gr branza dulce de vaci 6 linguri zahar 50 gr amidon 1 lingura smanatana 3 oua 100 gr ciocolata alba razuita 300 gr cirese fara samburi Mod de preparare: Albusurile

Read More

Dulceata de visine

Si aceasta dulceata este din categoria dulceturilor pregatite cu  Gelfix  . Este un produs de calitate, eu il apreciez mult si ma ajuta sa pregatesc dulceturile dorite intr-un timp foarte scurt. Ingrediente: 3 kg de visine fara samburi 350 gr zahar/kg de fructe 3 plicuri gelfix 3:1 Mod de preparare: Visinele spalate se curata de codita si

Read More

Chec cu cirese

Checul, una dintre cele mai usoare prajituri de pregatit acasa. Cu sau fara fructe, simplu, cu cacao, ciocolata, nuci sau alune, ramane tot un desert apreciat de amatorii de dulciuri. Acest chec, pufos si plin de fructe este unul dintre ultimele checuri pregatite. Ingrediente pentru 1 chec: 5 oua 220 gr zahar 250 gr faina

Read More