Blog

MARTISOARE DULCI- Flori de ciocolata

  Ca  de obicei in ultimii ani si anul acesta am modelat din plastilina de ciocolata cateva flori pe care apoi le-am impachetat in cutiute de carton sau acetofan si au devenit martisoare foarte apreciate. Nu voi mai scrie reteta aici din lipsa de timp insa o puteti gasi fara nici o problema pe vechiul

Read More

Torturi-scurte descrieri-fara retete

Uneori nu am timp sa scriu retetele torturilor pe care le pregatesc si raman doar pozele ratacite . Am descoperit zilele acestea cateva torturi care nu erau postate si m-am gandit sa le adun intr-un scurt articol. Tortul pregatit pentru trecerea dintre ani 2019-2020 a fost un tort amandina, etajat si decorat cu o imagine

Read More

Stiuca cu cartofi la cuptor

Deoarece stiuca are multe oase nu este preferata tuturor. In ciuda multimii oaselor cand gasesc stiuca proaspata o cumpar si o pregatesc intreaga la cuptor. In locul mixului de legume pe care il gatesc in general langa acest peste de aceasta data am ales doar cartofi condimentati cu sare si piper  si cateva crengute de

Read More

Salau cu legume la cuptor

Salaul, acest peste delicat este apreciat in foarte multe zone ale lumii. Salaul nu este un peste foarte complicat de gatit iar gurmanzii il considera cel mai fin peste de apa dulce. De cele mai multe ori gatesc salaul intreg la cuptor, uneori cu legume sau nu. De aceasta data am ales sa gatesc pestele

Read More

Prajitura FANTA

Daca vrem o prajitura simpla, usoara, racoritoare, aceasta  prajitura este una dintre ele. Un blas pufos, nu foarte inalt, crema racoritoare de branza dulce si cremoasa de vaci iar desupra un jeleu putin acrisor si cu un gust minunat de portocale. Prajitura a devenit populara odata cu aparitia pe piata a sucului de portocale cu

Read More

Batoane cu mac

            Cum sa nu ne amintim cu drag mirosul de cornuri calde din copilarie. Moi, pufoase, lipicioase si cu multe seminte de mac deasupra- erau cornurile care le cumparam aproape in fiecare dimineata de la magazinul din apropiere. Imi placeau sa le mananc cu iaurt sau uneori taiate pe mijloc

Read More

Oua scotiene – Scotch eggs

Ouale scotiene sunt de fapt o renumita reteta de chiftele umplute cu oua fierte. Reteta de chiftele trebuie sa fie dintr-un amestec de carne de vitel cu porc, pentru a fi o carne suculenta , nu seaca. De asemeni compozitia nu va contine paine, cartof sau oua crude, aceasta trebuie sa fie asemanatoare compozitiei pentru

Read More

Bagheta umpluta

Acest aperitiv este destul de usor de facut, foarte verstil, deoarece nu este obligatoriu sa repectam o cantitate anume dintr-un ingredient sau chiar ingredientele in sine. Putem alege dupa bunul plac ce vom pune in compozitie. Eu am ales sa fac o crema de branza, putin sarata la care am adaugat ardei si mezeluri. Ingrediente:

Read More

Mic dejun-guacamole si ciuperci

Poate fi un mic dejun foarte consistent,usor de pregatit si rapid. Il cunoastem pe avocado, un fruct ce poate fi pregatit in salate, guacamole, sandviciuri, bogat in proteine, grasimi sanatoase monosaturate si vitamine. Ingrediente: 2 buc avocado sare si piper 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie mica 300 gr ciuperci

Read More