Ingrediente: 500 gr ficatei proaspeti 300 gr ciuperci proaspete 4-5 catei de usturoi 150 gr iaurt sare si piper 25 gr unt 50 ml ulei Mod de preparare: Ficateii se spala si se scurg de apa pe un prosop. Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ficateii. Acoperim cu un capac si prajim ficateii pe ambele
Blog
Am incercat prajitura desteapta in mai multe variante pe care le puteti gasi pe blogul meu mai vechi http://laverainbucatarie.blogspot.com/search?q=prajitura+desteapta . Am facut aceasta prajitura cu gust de ciocolata, caco, vanilie, cu ciocolata si ulei de cocos, rezultatul fiind de fiecare adata acelasi, adica, fantastic de buna. Acum m-am gandit ca un gust intens de portocale
Pentru ca nunta fiicei mele se apropie, acum ceva timp, ne-am gandit ca realizand noi acasa cate ceva am ma economisi putin din totalul cheltuielilor. Asa am ajuns la concluzia ca as putea decora eu paharele mirilor. Nu e usor de realizat, trebuie multe materiale, timp sa inveti sa faci toate decoratiunile. Nu iese perfect
Checul aperitiv il putem pregati pentru mese festive, pentru cand avem musafiri care nu vin la masa iar pentru a gusta ceva stand ore in sir la povesti este perfect. Mai putem pregati repede un chec aperitiv cand vrem sa scapam de prin frigider de resturi de friptura,mezeluri, branzeturi si cateva legume. Nu este o
Pentru sarbatori, pentru aniversari sau doar pentru zile obisnuite cand vrem sa obtinem un zambet si un „multumesc, sunt asa buni” biscuitii sunt usor si repede de facut. Se pot manca aproape imediat ce sunt gata. Se pot manca simpli sau umpluti cu dulceta, gem sau diferite creme. Pudrati cu zahar sau glazurati sunt pe
Haiosele sunt niste prajiturele fragede care seamana cu o carticica foarte rasoita. Sunt o specialitate ungureasca, numele capatandu-l de la cuvantul „háj” care inseamna tradus osanza. Este o prajitura care se face de obicei iarna pentru ca atunci sunt taiati porcii in gospodarii, iar in comert, in macelarii nu se vinde osanza prospata. Sunt umplute
Basbousa sau Hareeseh sau Nammoura este o prajitura dulce traditionala din Orientul Mijlociu care isi are originea in Egipt. Se face ditr-un amestec de seminte si se indulceste cu sirop cu apa de flori de portocal sau cu sirop de apa de trandafiri. Aceasta prajitura in Turcia se numeste Revani. Ingrediente: 500 gr gris 200
Pentru mesele de sarbatoare nu trebuie sa fie omis somonul. Eu il pregatesc in diferite feluri insa acum am ales sa il pregatesc in crusta de foietaj cu un strat de spanac ca baza. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox 500 gr) 2 foi de aluat foietaj 400 gr spanac 3 catei usturoi 40 gr
Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive. Ingrediente: Foi: 3 oua 10 linguri zahar 6 linguri ulei 6 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet 500 gr faina
Ca aperitiv aceasta rulada este deosebita. Apoi putem jongla putin cu ingredientele in functie de preferinte sau de ce avem la indemana. Ingredientele nu sunt in cantitate fixa pentru ca poate depinde de tava voastra sau de marimea ruladei pe care vrem sa o facem. Ingrediente: branza topita feliata cascaval ras 6 oua fierte 1