Blog

Dulceata de salcam

Cand am fost copii cred ca toti am mancat flori de salcam proaspat culese. Sunt dulci, parfumate dar si foarte sanatoase. Florile de salcam au capacitatea de a calma starile nevrotice si de asemeni au un efect benefic asupra stomacului in cazul gastritei. Ingrediente: 300 gr flori de salcam 300 gr zahar 500 ml apa

Read More

Chec cu visine

Mie mi se pare a fi cel mai usor desert de pregatit. Nu necesita un talent aparte in bucatarie, deci eu zic ca il poate pregati oricine. Apoi este atat de variat ca retete , ingrediente, mod de preparare incat poate satisface orice gust. Am facut de foarte multe ori chec, in diferite variante. Va

Read More

Dulceata de cirese cu menta

Dupa parerea mea, sustin, e doar parerea mea , dulceata de cirese nu este o dulceata care sa fie aromata. M-am gandit ca acum sa incerc sa o fac aromata,dar ma tot intrebam ce sa folosesc oare… lamaie, vanilie sau… menta. M-am  hotarat si am ramas la menta. Nu m-am inselat, combinatia este perfecta. Aroma

Read More

Dulceata de trandafiri

    ROSA DAMASCHENA sau Trandafirul de Damasc este cea mai potrivita varietate de trandafir cautata pentru dulceata. Succesul se datoreaza parfumului intens si infloririi abundente. Trandafirii de dulceata au in componenta petalelor: multiminerale, multivitamine, antioxidanti, avand efecte benefice asupra sistemului nervos central si aparatului digestiv. Din petalele de trandafiri se pot face: dulceata, sirop,

Read More

Tort „LADITA CU CAPSUNI „

  Pot sa recunosc ca ideea nu este a mea. Am vazut intr-o zi   pe facebook un tort asemanator. Mi-a placut cum arata, mi-a placut ideea unui dipolomat mai altfel. Am salvat poza, cu gandul ca atunci cand se vor coace capsunile la noi in gradina sigur il voi face. Ei, uite ca chiar am

Read More

Baigli cu branza dulce

Ingrediente pentru 4 sucituri 500 gr faina 250 gr unt sau margarina 2 linguri de smantana 3 galbenusuri 2 linguri de zahar 2-3 linguri de lapte caldut 25 gr drojdie Umplutura: 1 kg branza dulce 300 gr zahar 3 albusuri esenta de vanilie 200 gr merisoare sau stafide Mod de preparare: Drojdia se amesteca cu

Read More

Socata

Socata e una dintre bauturile racoritoare preferate. Cat dureaza florile  fac cat posibil socata proaspata ,fara a fierbe florile . Florile de soc  contin pigmenti organici,tanin, aminoacizi,carotenoide,flavonoide, zahar,rutin,acid vibrunic,vitaminele A si B si o cantitate mare de vitamina C. De asemeni florile de soc au un usor efect laxativ,diuretic si au proprietati sudorifice. Ingrediente: 20

Read More

Prajitura cu jeleu de salcam

  Am vazut flori de salcam gatite in multe feluri. Flori de salcam facute gogosele, pane sau clatite.Se mai faceun sirop foarte sanatos sau chiar dulceata din aceste flori.Ei, dar in prajitura de ce nu le-am putea folosi.Asa ca m-am gandit ca o prajitura cu crema de branza si un jeleu in care sa avem

Read More

LALELE- rosii cu crema de branza

Un aperitiv usor de pregatit . Cand suntem anuntati ca in scurt timp vom avea musafiri iar nu avem un aperitv pregatit din timp putem salva situatia pregatint aceste lalele din rosii umplute cu crema de branza. Ingrediente: rosii mai mici si lunguiete (de preferat) 200 gr branza philadelphia verdeata pentru decor Mod de preparare: Rosiile

Read More

Sirop de soc fara fierbere

Pentru a face un sirop de soc de calitate avem nevoie de flori  de soc proaspat culese si deschise in totalitate. Siropul de soc pe langa gustul foarte placut are si multe calitati benefice. Florile de soc au proprietati diuretice, sudorifice,laxative,antiinflamatoare. Ceaiul din flori de soc provoaca o transpiratie abundenta, ajutand la scaderea temperaturii; este

Read More