
Rulouri cu scortisoara, adica niste melcisori cu o crema de unt,zahar si scortisoara. Se pot pudra cu zahar, se pot unge cu miere sau stropi din belsug cu glazura preferata.
Ingrediente:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
30 gr zahar
30 ml ulei
300 ml lapte
4 galbenusuri
1 lingura zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Umplutura:
200 gr unt
100 gr zahar brun
2 linguri scortisoara
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte, adaugam o lingura faina si o lasam cateva minute sa inceapa sa creasca. Amestecam restul ingredientelor la care adaugam si drojdia si framantam aluatul pe care il lasam sa creasca 30 min.
Pana creste aluatul pregatim umplutura din unt zahar si scortisoara.
Intindem pe masa o foaie din aluatul care a crescut intre timp si intindem apoi uniform crema de unt cu scortisoara, rulam cat se poate de strans.

Taiem apoi ruloul nostru in felii de cate 2 cm.

Asezam rulourile in tava cu ceva spatiu intre ele.

Se lasa 10- 15 mi sa creasca apoi se dau la cuptor la foc mediu sa se coaca cam jumatate de ora.
Cum ziceam la inceput se pot pudra cu zahar sau unge cu miere sau se pot glazura. Eu am ales doar sa le pudrez cu zahar.
