Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara, adica niste melcisori cu o crema de unt,zahar si scortisoara. Se pot pudra cu zahar, se pot unge cu miere sau stropi din belsug cu glazura preferata.

Ingrediente:

500 gr faina

25 gr drojdie proaspata

30 gr zahar

30 ml ulei

300 ml lapte

4 galbenusuri

1 lingura zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

Umplutura:

200 gr unt

100 gr zahar brun

2 linguri scortisoara

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte, adaugam o lingura faina si o lasam cateva minute sa inceapa sa creasca. Amestecam restul ingredientelor la care adaugam si drojdia si framantam aluatul pe care il lasam sa creasca 30 min.

Pana creste aluatul pregatim umplutura din unt zahar si scortisoara.

Intindem pe masa o foaie din aluatul care a crescut intre timp si intindem apoi uniform crema de unt cu scortisoara, rulam cat se poate de strans.

Taiem apoi ruloul nostru in felii de cate 2 cm.

Asezam rulourile in tava cu ceva spatiu intre ele.

Se lasa 10- 15 mi sa creasca apoi se dau la cuptor la foc mediu sa se coaca cam jumatate de ora.

Cum ziceam la inceput se pot pudra cu zahar sau unge cu miere sau se pot glazura. Eu am ales doar sa le pudrez cu zahar.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns