
In ultima vreme nu am consumat tot laptele de vaca pe care il cumpar saptamanal. Asa ca am tot facut iaurt din el, care si acesta trebuie consumat cumva. Am rascolit bine pe net si am descoperit pe undeva cateva retete de saratele cu iaurt. Mi-am notat o reteta si am pus-o apoi in aplicare.
Ingrediente:
400 gr iaurt gras
1 kg faina
400 gr unt moale
50 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
1 lingura sare
ou pentru uns
susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Faina se pune intr-un bol, adaugam drojdia lichefiata cu zahar, sarea, untul moale si iaurtul la temperatura camerei. Se framanta un aluat bine lucrat care nu se lipeste de mana.
Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa aceasta intindem foi de jumatate de centimetru grosime si taiem saratele in forma de bastonase .
Se ung cu ou si se presara susan. Se coc la foc mediu 15 min sau pana cand sunt aurii la suprafata.
Din aceste cantitati mie mi-au iasit 4 tavi mari de aragaz.
