Flaugnarde cu gutui

Am gasit la Simona Callas reteta acestui desert cu gutui. M-a incantat in mod deosebit si cum acum gasim gutui in toate pietele, asta daca nu detinem noi in curte vreunul, am ales sa prepar prajitura desert cu gutui.

O asociere perfecta intre gustul dulce al prajiturii cu cel acrisor al gutuilor.

 

Ingrediente:

6 oua

250 gr zahar

700 gr smantana

120 gr faina

coaja de la 2 lamai

2 lingurite esenta de vanilie

1 kg de gutui (curatate)

Mod de preparare:

Gutuile se curata si se taie felii sau cuburi. Se pun intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu 300 gr zahar. Le lasam sa fiarba pana cand se inmoaie. Mai putem adauga si scortisoara la fiert daca dorim. Se strecoara apoi si se lasa sa se scurga bine de zeama.

Ouale se bat spuma cu zaharul, dupa care adaugam faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie si smantana.

Omogenizam amesteculinsa nu exageram cu mixatul.

Int-o forma unsa cu unt se aseaza gutuile intr-un strat cat mai compact.

Deasupra gutuilor  turnam compozitia. Asezam vasul cu prajitura intr-o tava mai adanca cu apa si dam la cuptor pentru aprox. 45-50 min la 180ºC.

gata cand este aurie deasupra si umflata la mijloc. Se lasa sa se raceasca in forma in care s-a copt dupa care se rastoarna cu atentie pe o farfurie si din nou pe alta pentru a avea gutuile la baza. Se pudreaza cu zahar pudra pe deasupra.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns