Deoarece in forma originala aceasta prajitura are mai multe foi si este acoperita deasupra cu un strat de crema, peste care se pun marginile foilor faramitate, eu am zis ca poate fi o reinterpretare ceea ce a facut eu.
Ingrediente:
800 gr aluat foietaj
Crema:
500 ml lapte
5 galbenusuri
150 gr zahar
40 gr amidon
1 lingurita extract de vanilie
500 ml frisca
Decor:
200 gr ciocolata alba
50 gr ciocolata neagra
100 ml frisca
Mod de preparare:
Pachetul de aluat contine 2 foi pe care le-am taiat in jumatate. se intinde bine aluatul apoi se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla sau se poate coace intre doua tavi. In acest caz vom pune hartie de copt si peste foaie si apoi tava. Foile se coc aprox. 10 min la 200°C .
Crema:
Laptele se pune la fiert. Galbenusurile se mixeaxa bine cu zaharul la care adaugam apoi amidonul. Se toarna laptele fierbinte peste compozitie uso si mixand continuu. Punem amestecul in vasul in care a fiert laptele si fierbem la foc mic amestecand pana se ingroasa crema. Dam vasul deoparte, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara. lasam crema sa se raceasca complet.
Cand este rece se mixeaza impreuna cu frisca lichida.
Folie se acopera cu crema( trei dintre ele) si se suprapun. punem si cea de-a patra foaie. Deasupra turnam ciocolata alba si cu ciocolata neagra trasam linii paralele. Cu o scobitoare trasam apoi linii perpendiculare pe cele negre in ambele sensuri, alternativ. In acest fel vom obtine un decor frumos.
Lasam prajitura la rece cateva ore dupa care o portionam cu un cutit foarte bine ascutit.