Pajitura NAPOLEON -reinterpretare

Deoarece in forma originala aceasta prajitura are mai multe foi si este acoperita deasupra cu un strat de crema, peste care se pun marginile foilor faramitate, eu am zis ca poate fi o reinterpretare ceea ce a facut eu.

Ingrediente:

800 gr aluat foietaj

Crema:

500 ml lapte

5 galbenusuri

150 gr zahar

40 gr amidon

1 lingurita extract de vanilie

500 ml frisca

Decor:

200 gr ciocolata alba

50 gr ciocolata neagra

100 ml frisca

Mod de preparare:

Pachetul de aluat contine 2 foi pe care le-am taiat in jumatate. se intinde bine aluatul apoi se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla sau se poate coace intre doua tavi. In acest caz vom pune hartie de copt si peste foaie si apoi tava. Foile se coc aprox. 10 min la 200°C .

Crema:

Laptele se pune la fiert. Galbenusurile se mixeaxa bine cu zaharul la care adaugam apoi amidonul. Se toarna laptele fierbinte peste compozitie uso si mixand continuu. Punem amestecul in vasul in care a fiert laptele si fierbem la foc mic amestecand pana se ingroasa crema. Dam vasul deoparte, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara. lasam crema sa se raceasca complet.

Cand este rece se mixeaza impreuna cu frisca lichida.

Folie se acopera cu crema( trei dintre ele) si se suprapun. punem si cea de-a patra foaie. Deasupra turnam ciocolata alba si cu ciocolata neagra trasam linii paralele. Cu o scobitoare trasam apoi linii perpendiculare pe cele negre in ambele sensuri, alternativ. In acest fel vom obtine un decor frumos.

Lasam prajitura la rece cateva ore dupa care o portionam cu un cutit foarte bine ascutit.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns